כתב תביעה חריג בהיקפו הוגש היום (ראשון) לבית המשפט המחוזי מרכז-לוד נגד 21 נתבעים, בהם חברת הכנסת טלי גוטליב ומשתמשים ברשתות החברתיות X, Facebook, Telegram ו-WhatsApp. התובע, בן זוגה של פרופ’ שקמה ברסלר, דורש פיצויים ללא הוכחת נזק בסך כולל של 8.36 מיליון שקלים.
התביעה מתייחסת ל-181 פרסומים שהופצו נגד התובע במשך כשנתיים, אותם הוא מאפיין כ”לשון הרע שקרית, קונספירטיבית, מסיתה ומעוררת חלחלה”. על פי כתב התביעה, הפרסומים ייחסו לתובע באופן שקרי מעורבות בטבח ה-7 באוקטובר, ריגול, והעברת מידע מסווג.
בכתב התביעה מפורטות שורה של טענות שהופצו נגד התובע, ביניהן: כי שוחח עם יחיא סינוואר ותיאם עמו את הטבח; כי נעצר בגין ריגול; כי הוא “אוסקר” - איש כוחות הביטחון שפורסם עליו שנמנע משיתוף פעולה עם מבקר המדינה; וכי עובד אצל ראש הממשלה לשעבר אהוד ברק כחלק מ”מזימה” נגד ראש הממשלה בנימין נתניהו.
התביעה מדגישה כי “עסקינן בלשון הרע שקרית, קשה ומרושעת, שפורסמה בהיקפים חסרי תקדים, שלמיטב ידיעת החתומים טרם נדונו בתולדות המשפט הישראלי”.
חלק ניכר מהתביעה מתייחס לפרסומיה של חברת הכנסת גוטליב. על פי כתב התביעה, היא פרסמה 28 פרסומים בעניין התובע, והיא מתוארת כ”הכוח המניע והמלבה את תיאורית הקונספירציה השקרית”.
בתביעה מצוטטים ראיונות שונים שנתנה גוטליב, בהם לרדיו גלי ישראל, ערוץ 14 וערוצים אינטרנטיים נוספים, בהם היא חזרה על הטענות נגד התובע. בראיון אחד, שצוטט בתביעה, היא נשאלה אם היא יודעת שבעלה של ברסלר ניהל שיחות עם סינוואר, והשיבה: “אני לא חייבת לענות לך על זה".
זוהי התביעה השנייה בעניין דומה. בפברואר 2024 הגישה פרופ’ ברסלר עצמה תביעה נגד גוטליב ושישה נתבעים נוספים בגין פרסומים דומים. גוטליב ביקשה לדחות את התביעה על הסף בטענה כי פרסומיה נעשו “במילוי תפקידה” כחברת כנסת. הדיון בבקשה התקיים בספטמבר 2024, אך בית המשפט טרם הכריע בנושא.
בכתב התביעה נכתב כי “מעבר לפגיעה הקשה והברורה מאליה שהפרסומים השקריים מסבים לשמו הטוב של התובע, הם גם פוגעים פגיעה אנושה ביכולת לקיים שיח ציבורי מבוסס עובדות ולפיכך בליבת הדמוקרטיה”.
עוה”ד עידן סגר, המייצג את התובע, אמר: “הנתבעים, בכוונת מכוון, פעלו להפוך אזרח תורם ושומר חוק למטרה לשנאה, המבוססת על עלילת דם ושקרים זדוניים - והכול מטעמים פוליטיים, כדי להסיט מהדרג המדיני את האחריות לטבח הגדול ביותר שאירע ליהודים מאז השואה”.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
