"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
לוין מצא מועמד שילווה את חקירת הפצ"רית - ספק רב אם יעמוד בתנאים של בג"ץ
שר המשפטים בחר בשופט המחוזי בדימוס יוסף בן חמו לליווי החקירה • לוין ציין במכתבו כי רצה להטיל את התפקיד על שופט מכהן או שופט בדימוס של בית המשפט המחוזי • עוד ציין כי הוא בחן אפשרות למנות עובד מדינה מכהן ״אך הדבר לא עלה בידי נוכח הקשיים המשמעותיים"
שר המשפטים יריב לוין בבית המשפט העליון (ארכיון). צילום: אורן בן חקון

לוין מצא מועמד שילווה את חקירת הפצ"רית - ספק רב אם יעמוד בתנאים של בג"ץ

שר המשפטים בחר בשופט המחוזי בדימוס יוסף בן חמו לליווי החקירה • לוין ציין במכתבו כי רצה להטיל את התפקיד על שופט מכהן או שופט בדימוס של בית המשפט המחוזי • עוד ציין כי הוא בחן אפשרות למנות עובד מדינה מכהן ״אך הדבר לא עלה בידי נוכח הקשיים המשמעותיים"

אלינור שירקני-קופמן
, עודכן
0

Your browser doesn’t support HTML5 audio

שר המשפטים יריב לוין הודיע כי בחר בשופט בית המשפט המחוזי בדימוס יוסף בן חמו לחקירת הפצ"רית, לאחר שבג"ץ פסל את בחירתו באשר קולה.

לוין ציין במכתבו כי רצה להטיל את התפקיד על שופט מכהן או שופט בדימוס של בית המשפט המחוזי. הוא ציין גם כי הוא בחן אפשרות למנות עובד מדינה מכהן ״אך הדבר לא עלה בידי נוכח הקשיים המשמעותיים באיתור עובד מדינה מכהן שהינו בעל בכירות, ידע משפטי וניסיון בתחומים הרלוונטים, אשר אין לו כפיפות מקצועית למערך הייעוץ המשפטי לממשלה ולפרקליטות המדינה, שאינו מצוי עמם בקשרי עבודה קרובים ונכון לקחת על עצמו את התפקיד״.

לוין ציין גם כי הוא פנה להנהלת בתי המשפט וביקש הסכמה עקרונית לאפשרות שימונה שופט מחוזי מכהן - אך לא קיבל הסכמה. מהלך זה של לוין צפוי להיתקל בהתנגדויות שופט בדימוס, אינו עובד מדינה - וספק אם העסקתו כ״עובד מדינה״ זמני, עולה בקנה אחד עם פסיקת בג״ץ ודרישת החוק.

נזכיר גם כי השופטת וילנר שכתבה את פסק הדין הקובע הציעה לצדדים, הכוונה ללוין ולפרקליטות, ל״שוב להסכמות״ וציינה כי לא מאוחר לשוב להצעת השופטים לפיה ימונה שופט מחוזי מכהן או שופט עליון בדימוס.

תגובת דוברות הרשות השופטת: "מנכ״ל משרד המשפטים, איתמר דוננפלד, התקשר למנהל בתי המשפט, השופט צחי עוזיאל, על מנת לבחון היתכנות עקרונית (מבלי שהועלה שמו של מועמד ספציפי) למינוי שופט מכהן לתפקיד. מנהל בתי המשפט השיב כי הבקשה מעוררת על פניה קושי וכי יש להפנותה בכתב ובאופן רשמי על מנת שתיבחן על ידי המחלקה המשפטית של הנהלת בתי המשפט ווועדת האתיקה של השופטים ובהמשך לכך תוכרע על ידי נשיא בית המשפט העליון".

חברת הכנסת טלי גוטליב התנגדה לבחירת לוין ברשת החברתית X, שם צייצה: "אדוני שר המשפטים. עצור!! עצור!! מה אתה עושה? אתה ממנה שופט בדימוס, יוסף בן חמו, ששנים ארוכות לא עסק בפלילים!".

טלי גוטליב נגד לוין. "שר המשפטים עצור!",

הבוקר,ל”ישראל היום” נודע כי שר המשפטים יריב לוין מתקשה למצוא חוקרמלווה לחקירת הפרשה הפצ”רית. לפי מקורות, לוין פנה למספר גורמים העומדים בקריטריונים שקבע בית המשפט העליון למינוי עובד מדינה בכיר שילווה את החקירה, אך כולם סירבו.

בג״ץ קבע כי החלטתו של לוין להטיל את תפקיד היועמ”שית לפקח על חקירת הפרשה על גורם מחוץ לייעוץ המשפטי לממשלה או לפרקליטות המדינה - ניתנה בסמכות, אולם, הטיל על לוין מגבלות שמקשות עליו ליישם את סמכותו: נקבע כי לוין יכול להעביר את ליווי החקירה לעובד מדינה בכיר שעליו להיות משפטן מובהק, שתחום עיסוקו, בעבר או בהווה, כרוך בהפעלת שיקול דעת בתחום התביעה או החקירה הפלילית. זו האופציה שלוין ניסה ליישם עד כה, אך מתקשה למצוא מי שיסכים לתפקיד.

בפסק דין דרמטי שניתן בשלוש חוות דעת נפרדות, קבע בג"ץ כי ב"נסיבות החריגות והקיצוניות" של הפרשה - בהן הפרקליטה הצבאית הראשית, היועצת המשפטית לממשלה ובכירים נוספים מנועים מלעסוק בתיק - יש הצדקה לחרוג מהכלל שלפיו אסור לגורמים פוליטיים להתערב בחקירות משטרה.

השופטת יעל וילנר, שכתבה את חוות הדעת העיקרית, קבעה כי למרות שהשופט בדימוס קולה "עומד בתבחינים הרלוונטיים", דין ההחלטה של לוין למנות אותו להתבטל משום שחוק נציב תלונות הציבור על שופטים קובע איסור גורף על הנציב לעסוק בכל משרה או עיסוק אחר.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...