יריב לוין נואם בכנסת (ארכיון). צילום: אורן בן חקון

דרישה נוספת מהשר לוין: "כנס מיידית את הוועדה לבחירת שופטים"

אחרי הפרסום כי שופטי העליון דורשים מהשר לכנס את הוועדה - קולות נוספים הצטרפו לקריאה • "משבר חמור במערכת המשפט, למעלה מ-30 תקני שופטים חסרים" • "סירובו של השר לכנס את הוועדה - פגיעה חמורה בשלטון החוק" אומרים בתנועה לאיכות השלטון

בעקבות הפרסום בשבוע שעבר ב"ישראל היום", התנועה לאיכות השלטון דורשת לכנס מיידית את הוועדה לבחירת שופטים על מנת לאייש עשרות תקנים פנויים.

שר המשפטים יריב לוין מציג את הרפורמה המשפטית שלו במערכת המשפט \ יוני ריקנר

התנועה פנתה היום (שני) לחברי הוועדה לבחירת שופטים בדרישה דחופה לכנס את הוועדה במטרה לאייש עשרות תקני שיפוט פנויים בכל הערכאות. הפנייה נעשתה על רקע משבר חמור במערכת המשפט, כאשר למעלה מ-30 תקני שופטים (ואף למעלה מ-50 בהתחשב ב"שרשורי" תקנים) נותרו בלתי מאוישים.

הפנייה מגיעה בעקבות הפרסום ב"ישראל היום", לפיו לאחרונה שלושת נציגי בית המשפט העליון בוועדה נשיא בית המשפט העליון השופט יצחק עמית, המשנה לנשיא השופט נעם סולברג והשופטת דפנה ברק-ארז, שלחו מכתב בנושא לשר המשפטים, כן על רקע מכתב שדומה ששלחה חברת הכנסת וחברת הוועדה קארין אלהרר, בבקשה דחופה לקבוע מועדים לכינוס הוועדה. במכתבם הדגישו השופטים כי "בשים לב לאורכו של התהליך, ועל מנת שלא לפגוע בשירות הרשות השופטת לציבור, יש לפעול בהקדם האפשרי לקביעת מועדים לישיבות ועדה לצורך איוש התקנים הפנויים ואלה שיתפנו במהלך שנת 2025".

דורש מלוין לכנס את הוועדה לבחירת שופטים. נשיא העליון, השופט יצחק עמית, צילום: אורן בן חקון

בפנייתה מדגישה התנועה לאיכות השלטון את חומרת המצב בבית המשפט העליון, שם צפויים להיות ארבעה תקני שיפוט שאינם מאוישים. נוסף על פרישתן של השופטות בדימוס אסתר חיות וענת ברון, פרש בחודש אוקטובר 2024 גם השופט עוזי פוגלמן, ובחודש ספטמבר 2025 צפויה פרישתו של השופט יוסף אלרון. אי-איוש התקנים מעלה חשש ממשי לשיתוקו של בית המשפט ושל הרשות השופטת בכללותה.

מצטרפים לדרישה לכנס את הוועדה. עו"ד אליעד שרגא, התנועה למען איכות השלטון, צילום: אורן בן חקון

"ההימנעות ממינוי שופטים וסירובו של שר המשפטים לכנס את הוועדה מהווים פגיעה חמורה בשלטון החוק ובזכות הגישה לערכאות של אזרחי ישראל", אומרת עו"ד רותם בבלי דביר, ראשת האגף המשפטי בתנועה לאיכות השלטון. "שר המשפטים ממשיך בקו מכוון של שיתוק והחלשת מערכת המשפט, תוך זלזול מוחלט באינטרס הציבורי ובצרכי האזרחים הנזקקים לשירותי המערכת. התנועה לאיכות השלטון תמשיך לפעול בכל האמצעים העומדים לרשותה כדי להבטיח את תפקודה התקין של הרשות השופטת כאחת מאבני היסוד של הדמוקרטיה הישראלית״.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...