"מהווה סיכון": תושב יפו נעצר בחשד שהשליך דגל ישראל מרכבו לפח - בית המשפט שיחרר אותו

מעצר הצעיר על ידי משטרת יפו התבצע לאחר שהתקבלה הודעה על גבר שזרק דגל ישראל מרכבו, כולל מספר הרכב • ביהמ"ש: "אין בחשד למעשה כאמור על מנת להצדיק בנסיבות מקרה זה שלילת חירותו של אדם"

דגל ישראל על רכב נוסע. צילום: יהושע יוסף

תושב יפו בן 19 נעצר על ידי המשטרה בחשד שהשליך מרכבו דגל ישראל, לתוך פח אשפה. החשוד עצמו טען כי נתן את רכבו לאדם אחר ובית המשפט שיחרר אותו בהתחייבות עצמית של 3,000 שקלים, למרות שהמשטרה ביקשה להאריך את מעצרו בחמישה ימים.

מעצר הצעיר על ידי משטרת יפו התבצע לאחר שהתקבלה הודעה על גבר שזרק דגל ישראל מרכבו, כולל מספר הרכב. לאחר שאותר הוא נעצר באשמת "עבירה לחוק הדגל והסמל והמנון המדינה".

הצעיר הכחיש את המיוחס לו וטען כי נתן את הרכב לאדם אחר, למרות זאת הוא נכלא למשך הלילה ואמש הובא להארכת מעצר בבית משפט השלום בתל אביב, שם ביקשו להאריך את מעצרו בחמישה ימים.

בדיון עצמו, כאשר השופט יאיר חסדיאל תהה מה עילת המעצר, נציג המשטרה אמר: "שיבוש לאור גרסת החשוד. בנוסף היחידה החוקרת סבורה שאדם זורק בכוונה דגל כדי לבזות את המדינה מהווה סיכון שיש לבדוק זאת".

דגל ישראל על רכב. "אדם שזורק בכוונה דגל כדי לבזות את המדינה מהווה סיכון שיש לבדוק זאת", צילום: יהושע יוסף

הסנגור עו"ד יוסי שילוח, שייצג את החשוד מטעם הסנגוריה הציבורית אמר בדיון כי החשוד מכחיש את המיוחס לו. "מדובר במעצר שווא וחשד סביר שכלל לא הוכח. החשוד עצמו מכחיש כל קשר לאירוע וטוען שהרכב היה אצל אחר וטוען שלא היה עושה מעשה כזה", אמר עו"ד שילוח.

השופט חסדיאל שקיבל את בקשת הסנגור והורה על שחרור החשוד כתב בהחלטתו: "עוצמת החשד הסביר כפי שעולה מעיון בתיק החקירה לרבות אמרות החשוד שסימנתי, ועוצמת המסוכנות ושיבוש, שעה שאין כל אינדיקציה קונקרטית לשיבוש ותכליתו של חוק הדגל הינה מניעת פגיעה ברגשות הציבור ולא הגנה על שלום הציבור...אין בחשד למעשה כאמור על מנת להצדיק בנסיבות מקרה זה שלילת חירותו של אדם על סמך חשדות בלבד כשכאמור לעיל אף עוצמת החשד הסביר אף אינה גבוהה".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר