היועצת המשפטית לממשלה גלי בהרב-מיארה תקפה בחריפות את ההחלטה לסיים את כהונתו של ראש השב"כ רונן בר. לתגובתה לעתירות צירפה היועמ"ש הודעה מטעם בר עצמו, שבה הוא מזהיר כי הדחתו עלולה להפוך את השירות ל"משטרה חשאית" וחושף קיומה של חקירה בנוגע למעורבות קטאר בלשכת ראש הממשלה.
בהודעה שפרסמה היועמ"שית נכתב: "ההחלטה לסיים את כהונת ראש השב״כ פגומה מיסודה, נגועה בניגוד עניינים אישי של ראש הממשלה בשל החקירות הפליליות של מקורביו ותוביל להפיכת התפקיד למשרת אמון".
בהודעתו שצורפה לתגובת היועמ"שית, מזהיר ראש השב"כ רונן בר כי "קיום חקירות פליליות בעניין מקורבי ראש הממשלה, בלא הליך תקין ופירוט הטענות, ומבלי שניתנת הזדמנות הוגנת להשיב על הטענות, משמעה העברת מסר ברור לכל שדרת הפיקוד בשירות הביטחון הכללי, ובכלל זאת לראשי השירות הבאים - כי אם יסור חינם בעיני הדרג המדיני, פיטוריהם יהיו מיד על הפרק".
בר הזהיר כי "מדובר בפגיעה קשה ביכולת של ראש השירות ושל השירות כולו לבצע את תפקידיהם, הטומנת בחובה אפשרות ניצול לרעה של כפיפות ראשי גופי הביטחון לדרג המדיני". הוא הוסיף: "קיימת זיקה ישירה בין יכולתו של ראש השב"כ למלא את תפקידו נאמנה, לבין קיומם של מנגנוני סיום כהונה תקינים. תוצאה מסוכנת, אך אפשרית, לפגיעה כזו עלולה להיות הפיכת השירות ל'משטרה חשאית'".
בהמשך הודעתו, חושף בר כי "בימים אלה מתקיימת חקירה נוספת הנוגעת לחשדות באשר למעורבות של קטאר, מדינה תומכת חמאס, בלשכת ראש הממשלה". לדבריו, החקירה החלה במחציתו הראשונה של פברואר 2025 בעקבות מידע שהתקבל, והיא "נמצאת בעיצומה ועדיין מוקדם לקבוע ממצאים".
בר ציין כי "מהלכי החקירה מבוצעים על ידי צוות מיומן ומקצועי הכולל את שב"כ, משטרת ישראל והפרקליטות", והדגיש: "מתפקידי לוודא כי האינטרס הציבורי המובהק, הנגזר מחומרת החשדות, שעניינו הגעה לחקר האמת בסוגיה רגישה, מורכבת וחשובה זו, ימומש".
ראש השב"כ טען כי "גם אל מול חקירה זו מתקיים מסע השחרה ודה-לגיטימציה, שנועד להרתיע את גורמי החקירה ואכיפת החוק", וציטט את דברי ראש הממשלה בנימין נתניהו מסרטון מה-31.3.25: "אני נדהמתי, זאת אומרת הבנתי שיש פה חקירה פוליטית אבל לא ידעתי עד כמה. הם מחזיקים את יונתן אוריך ואלי פלדשטיין, פשוט מחזיקים אותם כבני ערובה וממררים להם את החיים על כלום ושום דבר. זה ציד פוליטי שנועד רק למטרה אחת - למנוע את הפיטורין של ראש השב"כ".
בר ביקש מבית המשפט להציג מידע נוסף "בדלתיים סגורות ובמעמד צד אחד", ככל שימצא זאת לנכון.
לשכת ראש הממשלה: "הודעת ראש השב"כ רצופה בשקרים"
בתגובה להאשמות החמורות, הכחישה לשכת ראש הממשלה את הטענות באופן נחרץ. "הודעת ראש השב״כ רצופה בשקרים, כגון הטענה שראש הממשלה ביקש מראש השב״כ להשתמש בסמכויות הארגון בצורה לא ראויה נגד אזרחי ישראל - דבר שמעולם לא היה", נמסר. לדברי הלשכה, הסוגיה היחידה שנדונה הייתה "הדרכים לאפשר את עדות ראש הממשלה בבית המשפט לאור איומי הטילים על ישראל", כאשר "הדיון שהתקיים בנושא היה על מיקום העדות ולא על קיומה".
לשכת ראש הממשלה הוסיפה כי "חוסר-האמון בראש השב״כ שנוצר לראש הממשלה ולכל חברי הממשלה - בלי יוצא מן הכלל - לא נבע משאלת נאמנות אישית, אלא מחוסר-האמון בתפקודו לאחר חלקו המכריע במחדל השבעה באוקטובר שבו בחר לא לעדכן את הדרג המדיני". עוד נטען כי "היחיד שמונע ממניעים אישיים הוא ראש השב״כ שנאחז בקרנות המזבח ומתעקש להישאר בתפקידו לאחר שאיבד את אמון הממשלה כולה".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו