"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
פרשת ירי השוטר: במח"ש סירבו להיפגש עם משפחות הנפגעים
ראש מח"ש ופרקליט המדינה סירבו לאחרונה להיפגש עם אנשי ארגון חוננו ובני משפחתם של הצעירים שהיו מעורבים באירוע הירי לפני כחודש • לטענת ארגון חוננו, הם ביקשו את הפגישה מכיוון שלדבריהם מח"ש לא זימנה את עדי הראיה לאירוע או הפצועים למתן עדות
המחלקה לחקירות שוטרים (ארכיון). צילום: אורי לנץ

פרשת ירי השוטר: במח"ש סירבו להיפגש עם משפחות הנפגעים

ראש מח"ש ופרקליט המדינה סירבו לאחרונה להיפגש עם אנשי ארגון חוננו ובני משפחתם של הצעירים שהיו מעורבים באירוע הירי לפני כחודש • לטענת ארגון חוננו, הם ביקשו את הפגישה מכיוון שלדבריהם מח"ש לא זימנה את עדי הראיה לאירוע או הפצועים למתן עדות

חנן גרינווד
, עודכן
0

Your browser doesn’t support HTML5 audio

באירוע שאירע לפני כחודש, לאחר שמספר ישראלים שרפו מבנים בכפר פונדוק, התרחשה תקרית חריגה לא הרחק משם,כששוטר פתח באש לעבר קבוצה של ישראליםשהיו במקום. ארבעה מהמתיישבים נפצעו, כששניים מהם עדיין במצב קשה.

למרות שהשוטר נחקר בידי מח"ש באותו היום, הוא שוחרר לאחר מכן לביתו ואף המשיך לעבוד עוד מספר ימים עד השעייתו. מיד לאחר האירוע פנו עורכי דינם של הנפגעים למח"ש ודרשו כי היא בלבד תחקור את האירוע ותזמן את הנפגעים ועדיי ראייה שנכחו במקום למתן עדות. בחוננו אומרים כי מח"ש לא זימנה עד כה אפילו אחד מהנפגעים או עדי הראייה למתן עדות.

מחאות בירושלים בעקבות ירי השוטר במתיישבים בפונדוק, צילום: אורן בן חקון

ימים ספורים לאחר האירוע פנו עורכי הדין לראש מח"ש קרן בר מנחם ולפרקליט המדינה עמית איסמן בבקשה, כי יקיימו פגישה עם בני משפחות הנפגעים וזאת ע"מ למנוע את טיוח החקירה שעיקרה הופקד בידי ימ"ר ש"י כפי שנעשה בפרשת אהוביה סנדק ז"ל. בתגובה לבקשת עורכי הדין סירבו במח"ש לקיים את הפגישה בטענה כי החקירה עדיין בעיצומה.

במכתבו כתב שקד דהן מלשכת מנהלת המחלקה לחקירות שוטרים כי "באשר לבקשתכם לקיום פגישה עם מנהלת מח"ש ועם פרקליט המדינה. לא נמצא מקום להיעתר לבקשה זו בעת הזו, וזאת בשים לב לעבודה כי החקירה עודנה בעיצומה. לצד זאת, ראש צוות החקירה מצוי עם הגורמים הרלוונטיים מטעמכם בקשר ואף קיים עימם שיחה טלפונית ארוכה, במסגרתה עדכן בפרטים הרלוונטיים".

מחאה מטעם ארגון חוננו, צילום: אורן בן חקון

בחוננו לא מסתפקים בתגובה זו. עורך הדין מנשה יאדו אמר כי "כאשר מח"ש לא חוקרת פשע אז היא מאשררת אותו, ומכשירה בכך את הקרקע לפשע הבא. טיוח פרשת סנדק הכשירה את אירוע פונדוק, ובפונדוק עלינו דרגה לירי חי בבני אדם. יש יחס ישר בין מחדלי החקירה לבין האסקלציה המסוכנת באלימות שוטרים כלפי מתיישבים".

מבדיקת "ישראל היום" עולה כי במח"ש לא נוהגים לשוחח עם גורמים שונים, כדוגמת עורכי דין, במהלך חקירות פתוחות. כרגע ישנם שלוש חקירות בנושא זה – החקירה של מח"ש, חקירת המשטרה וחקירת מצ"ח. ממח"ש לא נמסרה תגובה לידיעה.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...