"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
פרשת מקורבי בן גביר: בית המשפט הורה להחזיר את הטלפון הנייד של נצ"מ מועלם
השופט ארנברג הורה למח"ש להחזיר למפקד ימ"ר ש"י את הטלפון הנייד שלו שנלקח לטובת חקירתו - לאחר חודשיים • מועד ההחזרה נקבע ל-2 במרץ על מנת לאפשר למשטרה להפיק חומרים נוספים מהטלפון • במח"ש עשויים לערער על ההחלטה
ניצב משנה אבישי מועלם נכנס לחקירה נוספת במח"ש. צילום: אורן בן חקון

פרשת מקורבי בן גביר: בית המשפט הורה להחזיר את הטלפון הנייד של נצ"מ מועלם

השופט ארנברג הורה למח"ש להחזיר למפקד ימ"ר ש"י את הטלפון הנייד שלו שנלקח לטובת חקירתו - לאחר חודשיים • מועד ההחזרה נקבע ל-2 במרץ על מנת לאפשר למשטרה להפיק חומרים נוספים מהטלפון • במח"ש עשויים לערער על ההחלטה

אלינור שירקני-קופמןאיציק סבן
, עודכן
0

Your browser doesn’t support HTML5 audio

[object Object]

בית משפט השלום בירושלים הורה היום (חמישי) למחלקה לחקירות שוטרים (מח"ש) להחזיר את הטלפון הנייד של נצ"מ אבישי מועלם אליה, מפקד ימ"ר ש"י, שהוחזק בידי החוקרים במשך חודשיים וחצי במסגרתחקירת פרשת מקורבי בן גביר.במח"ש שוקלים להגיש ערר על ההחלטה.

השופט גד ארנברג קבע כי החזקת הטלפון לתקופה ממושכת כזו "עולה על הנדרש" ומהווה "פגיעה מובהקת בהתנהלותם התקינה של חייו, גם במישור הקנייני וגם במישור של פרטיותו" של מועלם.

בהחלטתו, דחה השופט את עמדת מח"ש שעברה לדבריו "שינוי דרסטי שאינו מניח את דעתי". בתחילה טענה מח"ש שהטלפון דרוש לשחזור נתונים וחדירה לענן, ובהמשך טענה גם שהחזרתו עלולה לשבש את החקירה.

חנמאל דורפמן מגיע למח"ש, צילום: אורן בן חקון

השופט קבע כי הטלפון יוחזר עד ה-2 במרץ - כדי לאפשר למשטרה להפיק חומרים נוספים מהטלפון וגם לאפשר לה להגיש ערר על ההחלטה.

בנוסף, דרש ממח"ש להבהיר עד 28.2 אילו פריטים נוספים נתפסו במהלך מעצרו ובחיפוש בביתו של נצ"מ מועלם, כולל הבהרה לגבי טלפון נוסף וכונן שנטען כי נתפסו.​​​​​​​​​​​​​​​​

כזכור, נצ"מ מועלם חשוד בעבירות שוחד, הפרת אמונים ושימוש לרעה בכוח המשרה. במסגרת הפרשה חשוד גם חנמאל דורפמן, ראש המטה השר לביטחון לאומי לשעבר איתמר בן גביר, בעבירות מתחום טוהר המידות. כפי שנחשף בישראל היום, במסגרת החקירה של דורפמן הוצגו התכתבויות בין השניים בהן התבקש דורפמן לקדם מול מועלם בקשות לרישיונות נשק וכן עלתה טענה להתערבותו של דורפמן בקידומו של מועלם.

תגובת עו״ד אפרים דמרי סנגורו של מפקד ימ״ר ש״י נצ״מ אבישי מועלם: ״על אף התנגדות מח״ש, בית המשפט נעתר לבקשת מועלם והורה למח״ש להחזיר לו את הטלפון הנייד, ובהמשך גם את כל הפריטים שנתפסו בביתו , והנה מתמוטטות לאט לאט כל חשדות כלפי מרשי. עוד שהוליד עכברון קטן.״

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...