"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
יצא צח כשלג: הודה בהחזקת שקית קוקאין, אך לא יוגש נגדו כתב אישום
נהג שהחזיק בסם מסוכן לא יועמד לדין משום שלשוטר שעיכב אותו לא היתה עילת חיפוש ברכבו • גם הסתירות בגרסת המשטרה על נסיבות המעצר לא סייעו לביסוס התיק
קוקאין (תמונת אילוסטרציה) . צילום: gettyimages

יצא צח כשלג: הודה בהחזקת שקית קוקאין, אך לא יוגש נגדו כתב אישום

נהג שהחזיק בסם מסוכן לא יועמד לדין משום שלשוטר שעיכב אותו לא היתה עילת חיפוש ברכבו • גם הסתירות בגרסת המשטרה על נסיבות המעצר לא סייעו לביסוס התיק

אבי כהן
, עודכן
0

Your browser doesn’t support HTML5 audio

חקירה פלילית שהחלה במציאת קוקאין במהלך חיפוש ברכב והודאה בהחזקת הסם, הסתיימה בימים האחרונים בסגירת התיק ללא הגשת כתב אישום, זאת אחרי הטיעונים בשימוע שהוגשו על ידי הסנגור לתביעות המשטרה.

הפרשה התחילה כאשר תושב הדרום נעצר לבדיקה שגרתית עם רכבו. השוטר, כך לפי הסנגור עו"ד מור עטיה, רצה לבצע חיפוש ברכב, אבל משום שלא היתה לו עילת חיפוש, החליט להסתנך על חוש הריח שלו. כך תיעד השטר את האירוע: "מתוך רכבו, תוך כדי שיחה, הופק ריח של סמים אשר מוכר לי הריח מעבודתי במשטרה".

עם זאת, על פי הסנגור, חיפוש ברכבו של החשוד, על גופו ובכליו, לא הניב ולו גרגר אחד של סם שביכולתו "להפיק ריח". הסנגור טען שמשום כך לא היתה בפועל כל עילה לביצוע חיפוש. עו"ד עטיה ציין בשימוע כי גם בדו"ח הפעולה שערך השוטר, לא היה כל אזכור לריח של סמים מהרכב.

ניידת משטרה (אילוסטרציה), צילום: יהושע יוסף

"הנהג הסתכל עלי"

בנוסף, בשימוע נאמר כי השוטר תיעד את הודאת החשוד בשטח, במעמד התפיסה, כאשר המצלמת גוף שלו כבויה. "הודעתי לו על זכויותיו וכשהוא נשאל למי שייך הסם הוא ענה כי זה שייך לו וזה רק שלו ולא שייך לאף אחד אחר". הסנגור טען כי השוטר לא טרח להבהיר מדוע מצלמת הגוף שנשא היתה כבויה, לא צוין שהיתה מניעה כלשהי להדליקה, לא נטען שהמצלמה היתה תקולה או שהשוטר לא הבחין בכך שהמצלמה אינה פועלת.

עוד נטען כי היו קיימות סתירות מצד השוטר, ביחס לסיבה שבגללה החליט לעכב את החשוד. למעשה, רק בתיעוד השני בדו"ח הפעולה ציין השוטר כי עיכב את הרכב משום ש"הרכב זיגזג בכביש כשהנהג הסתכל עלי, מה שהעלה את חשדי".

בית משפט. הוחלט על סגירת התיק, צילום: גדעון מרקוביץ

לטענת עו"ד עטיה, לא היה כל היגיון או הסבר שמניח את הדעת להיעדר המוחלט של אותו "זגזוג" בדו"ח הפעולה הראשון.

אחרי שנציגי המשטרה עברו על תכון השימוע, התקבלה ההחלטה לפיה התיק כנגד החשוד שהודה בהחזקת שקית הקוקאין נסגר.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...