"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

היועמ"שית דחתה את טענות כסיף: כתב אישום יוגש נגד הח"כ בגין תקיפת שוטר

חבר מפלגת חד"ש חבט בראשו של שוטר בהפגנה בדרום הר חברון ב-2022 • גלי בהרב-מיארה לא קיבלה את הסבריו והוא יואשם בתקיפה בנסיבות מחמירות • לאחרונה נפלה בהצבעה במליאה ההצעה להדיחו מחברות בכנסת

,עודכן
0השמעה

תיעוד: ח"כ עופר כסיף מתעמת עם שוטרים בדרום הר חברון

היועצת המשפטית לממשלה דחתה את טענותיו של ח״כ עופר כסיף בשימוע, והחליטה, בהתאם להמלצת פרקליט המדינה, להעמידו לדין בגין אירוע של תקיפה שוטרים בנסיבות מחמירות.

כתב האישום הוגש היום (חמישי) לבית משפט השלום על ידי פרקליטות מחוז ירושלים.

חבט בראשו של שוטר

כזכור, האירוע בגינו הוגש כתב אישום נגד כסיף התרחש במהלך הפגנה שהתקיימה במאי 2022, בעקבות פסק דינו של בית המשפט העליון שהורה על פינוי כפרים באזור דרום הר חברון.

במסגרת היערכות כוחות הביטחון, הוצאו צווים אשר הורו על הגבלת תנועת אוטובוסים והכריזו על מוקדים שונים במרחב כשטח צבאי סגור. למרות זאת, התקיימה הפגנה במרחב ובמהלכה הודיע קצין משמר הגבול לח"כ כסיף שאין באפשרותו להיכנס עם רכבו לכיוון קהל המפגינים שעמד במרחק קצר ממנו, ויותר לו מעבר רגלי בלבד.

עופר כסיף בסרטון שבו תועד מכה שוטר,צילום: השימוש נעשה בהתאם לסעיף 27א לחוק זכויות היוצרים

על אף האמור, ביקש חבר הכנסת להיכנס עם רכבו למתחם ההפגנה, ובינו לבין השוטרים התפתח ויכוח שבסיומו נכנס כסיף לרכבו והחל בנסיעה איטית עד שפגע ברגלו של שוטר שחסם את דרכו. בתגובה היכה השוטר על מכסה המנוע של הרכב וצעק על ח"כ כסיף. על פי החשד, ח"כ כסיף יצא מרכבו וחבט בראשו של השוטר.

ח"כ כסיף הגיב לאחר פרסום תיעוד התקיפה לכאורה ואמר: "השוטרים הפרו את חסינותי שוב ושוב במהלך התהלוכה השקטה ומנעו ממני את תנועתי החופשית. הגדיל לעשות אחד השוטרים כשאיים ואמר לחברו 'אם הוא (כסיף) ימשיך - לא רק אעצור אותו אלא אירה בו'. אותו שוטר סירב למסור לי את שמו ואף האשים אותי שאיימתי לדרוס אותו".

הכנסת החליטה לא להדיח

ב-30 בינואר הצביע הועדת הכנסתלהדיח את כסיף מהכנסת, זאתלאחר שתמך בתביעה שהוגשה לביה"ד בהאג נגד פעולות ישראל. אולם, בהצבעה במליאת הכנסת ב-19 בפברואר, נקבע כי כסיףלא יודח מהכנסת.

פוגרומיסטים משתוללים חופשי, חשודים ברצח פלסטינים משוחררים לביתם, שרים וח"כים פורעי חוק סדרתיים הקוראים "לעלות לגבעות" ומונעים פינוי קיני טרור שאינם חוקיים אפילו לפי החוק הישראלי ממשיכים בדרכם ללא הגבלה, ונגדי מגישים כתב אישום?
כך נראה פשיזם.pic.twitter.com/e1QrKtCo3M

— Ofer Cassif עופר כסיף عوفر كسيف (@ofercass)August 22, 2023

יו"ר הקואליציה אופיר כץ, אמר אז בפתח הדיון: "כל דקה שהוא כאן כחבר כנסת היא ביזיון לכנסת ולמדינה". עוד הוסיף כץ: "חשוב לי להגיד לחברי הכנסת המתלבטים, אם לא תצביעו בעד, אתם תנרמלו התנהגות של פגיעה במדינת ישראל, התנהגות של לגיטימציה לפגיעה בחיילי צה״ל, של תמיכה בטרור, של הלל למחבלים. זה על ראשכם. אם כנסת ישראל לא תעמוד איתנה מול מי שבא לפגוע במדינת ישראל, מה ימנע מחברי הכנסת פה להפוך להיות העזמי בשארה והבאסל גטאס הבאים?״.

ח"כ עופר כסיף,צילום: אורן בן חקון

כסיף אמר: "בקשת ההדחה שאתם מבקשים להתבסס עליה היום היא שקר מוחלט - שאני תומך במאבק המזוין של חמאס? אין שקר דוחה מזה. מאחורי השקר הזה נמצאת כוונת זדון, רדיפה פוליטית והשתקה. ההתבטאויות שלי נגד חמאס בכלל, ונגד פשעיו ב-7 באוקטובר, הוצגו בוועדת הכנסת בפירוט, ובהן נכלל גינוי חד וחריף לטבח ומבצעיו".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר