"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
אחת ולתמיד: למה השופטים בהאג חובשים פאה? בדקנו
המסורת של חבישת פאה לשופטים ועורכי דין החלה במאה ה-17 בבריטניה • מה המטרה של הפאה ומה בכל זאת קיבלנו מירושה מהבריטים?
פרופסור מלקולם שאו ראש צוות המשפט הישראלי. צילום: אי.פי

אחת ולתמיד: למה השופטים בהאג חובשים פאה? בדקנו

המסורת של חבישת פאה לשופטים ועורכי דין החלה במאה ה-17 בבריטניה • מה המטרה של הפאה ומה בכל זאת קיבלנו מירושה מהבריטים?

מערכת היום
, עודכן
0

Your browser doesn’t support HTML5 audio

צפייה בדיונים בבית הדין בהאג על התביעה נגד ישראל שהגישה דרום אפריקה מעלה את השאלה - למה השופטים ועורכי הדין חובשים פיאות?

השופטים נכנסים לבית הדין בהאג %2F%2F נטעאל בנדל

המסורת של חבישת פאה לשופטים ועורכי דין מקורה בקוד הלבוש שהיה נהוג במאה ה-17 בבריטניה. הפאות הפכו לפריט אופנה פופולרי בתקופת שלטונו של המלך צ'ארלס השני (1660-1685), במיוחד בקרב המעמדות הגבוהים של אותה תקופה.

הפאה נתפסה אז כסמל לסמכות, ומשפטנים היו חובשים את הפאות באולם בית המשפט וגם מחוצה לו כדי להראות את מעמדם וכוחם. כיום, פאות עדיין נפוצות באולמות בית המשפט בכמה מדינות, כמו בריטניה. משפטנים מאותן מדינות שמשתתפים בדיונים בהאג שומרים על המסורת שמגיעה ממדינתם וחובשים פאה גם כאשר הם בהולנד, מקום מושבו של בית הדין הבינלאומי.

שומרים על המסורת שמגיעה ממדינתם וחובשים פאה גם כאשר הם בהולנד. הדיון בהאג, השבוע, צילום: AFP

הסתרת שיערם הטבעי של המשפטנים מעודדת תחושת שוויון ואובייקטיביות. ניתן גם לומר שחבישת פאה משפרת את מראה השופטים ומסייעת להעביר את המסר שהמראה האישי שלהם לא ישפיע על תפיסת הצדק. רבים מהשופטים והפרקליטים שחובשים פאות אומרים כי כיסוי הראש מייצר תחושה של רשמיות וחגיגיות באולם בית המשפט.

במבט ראשון זה אולי נראה מגוחך, אך חבישת הפיאה דומה לגלימות השחורות של שופטים ועוד דין בישראל, שגם אותן קיבלנו בירושה מהבריטים.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...