בית המשפט קבע: אין היתר להפגין במהלך חופשתו של רוטמן
בית משפט השלום נימק את החלטתו בכך שקיים חשש שיפורסמו תמנותיהם של ילדיו הקטינים של יו"ר ועדת חוקה • עם זאת, השופטים התירו להפגין מול בית המשפחה
Your browser doesn’t support HTML5 audio
בית משפט השלום החליט לאסור היום (ראשון) על הפגנות במקום בו נופש יו"ר ועדת חוקה עם משפחתו. רוטמן דרש להרחיק את המפגינים גם מביתו וגם ממקום החופשה שלו, אך בית המשפט קיבל את בקשתו רק באופן חלקי.
בהחלטת בית המשפט נכתב: "על פני הדברים נראה כי מדובר במחאה לגיטימית אשר אינה מפרה את האיזונים שנקבעו בפסקה. יחד עם זאת, מצאתי להגביל את האפשרות כי המחאה תתקיים במקום בו נצפים בני משפחתו הקטינים של המבקש באותו נופש, על מנת למנוע אפשרות לצלם אותם או לפרסם את תמונותיהם ברבים".
במהלך השבוע שעבר, דרש רוטמןדרש שבית המשפט יוציא צו הרחקה חריג נגד 400 מוחים וסגירת קבוצת הוואטסאפ שלהם. בבקשה נכתב כי "המשיבים החלו לרדוף אחרי רוטמן ורעייתו תוך פגיעה בפרטיות, ביצעו פעולות בילוש ופרסמו מידע אישי בדבר מיקומם, במטרה לחבל בחופשתם הפרטית תוך הפרת חוק הגנת הפרטיות". בנוסף, רוטמן ביקש להורות על סגירת קבוצת וואטסאפ אותה מפעילים אנשי המחאה: "נועדה לרמוס את פרטיותי". בית המשפט דחה את הבקשה בטענה שקבוצת המוחים פועלת בדרך של מחאה פוליטית מותרת.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו