בית המשפט העליון קיבל היום (ראשון) את עמדת הפרקליטות והחמיר את עונשיו של ראש עיריית כפר סבא לשעבר, יהודה בן חמו, שהורשע בעבירות שחיתות ציבורית.
בית המשפט החליט להאריך בחצי שנה את תקופת המאסר שנגזרה על בן חמו והגדיל ב-100 אלף שקלים את סכום הקנס. בסה"כ, לאחר ההחמרה, נגזרו על בן חמו 30 חודשי מאסר בפועל ותשלום קנס בסך 300 אלף שקלים.
שתי פרשיות שחיתות
כזכור, בחודש יוני האחרון המחלקה הפלילית בפרקליטות המדינה ערערה לבית המשפט העליון על העונש שנגזר על בן חמו על ידי בית המשפט המחוזי מרכז-לוד, בטענה כי העונש קל מדי.
לאחר שהורשע כי ביצע עבירות של גניבה בידי עובד ציבור, קבלת דבר במרמה בנסיבות מחמירות, ומרמה והפרת אמונים, במסגרת שתי פרשיות שחיתות שלטונית - הוטל על בן חמו עונש של 24 חודשי מאסר בפועל, מאסר על תנאי וקנס בסך 200 אלף שקלים.
מכתב האישום עלה כי במשך שמונה שנים ניצל בן חמו באופן ציני את אמון הציבור הנרחב שלו זכה במסגרת תפקידו כראש עיר, וקיבל במרמה 250 אלף שקלים וגנב 190 אלף שקלים נוספים. בן חמו הפעיל מתוך לשכתו מנגנון איסוף תרומות בתווי קנייה בהיקף של מאות אלפי שקלים, תוך הצגת מצג שווא, שלפיו התרומה נעשית בעבור נזקקים תושבי העיר. בפועל, חלק ניכר מן התווים שנתרמו חולקו למקורביו של בן חמו ולאנשי לשכתו, וחלקם אף נוצלו לשימושו האישי.
במסגרת הערעור נטען כי מדובר בתיק שחיתות שלטונית חמור במיוחד, וכי מתחם הענישה שנקבע ע"י בית המשפט לא משקף זאת ולא מהווה הרתעה משמעותית. ביחס לגובה הקנס שהושת על הנאשם, טענה הפרקליטות כי הוא נמוך אפילו מסכום הכספים שקיבל במרמה.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו