"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

התפתחות בתיק בזק: בוטלו שני אישומים שהוגשו נגד שאול אלוביץ'

השופטת מיכל אגמון-גונן החליטה לבטל את האישומים גם נגדו בנו של אלוביץ', אור: "על המאשימה להימנע מחציית הגבול בין אזרחי לפלילי" • במסגרת הפרשה, בוטלו גם כלל האישומים נגד עמיקם שורר ולינור יוכלמן

,עודכן
0השמעה
שאול אלוביץ' בבית המשפט, צילום: יוסי זליגר

שניים מהאישומים שהוגשו נגד שאול אלוביץ', בעבר בעלי חברת "בזק", ובנו אור בוטלו היום (רביעי) במסגרת תיק בזק, כך קבעה שופטת בית המשפט המחוזי בתל אביב מיכל אגמון-גונן. במסגרת התיק בוטלו גם כלל האישומים נגד עמיקם שורר ולינור יוכלמן.

שניים מהאישומים שהוגשו נגד שאול אלוביץ', בעבר בעלי חברת "בזק", ובנו אור בוטלו היום (רביעי) במסגרת תיק בזק, כך קבעה שופטת בית המשפט המחוזי בתל אביב מיכל אגמון-גונן. במסגרת התיק בוטלו גם כלל האישומים נגד עמיקם שורר ולינור יוכלמן.

בהחלטתה כתבה השופטת כי "לאחר בחינת העובדות הנטענות בכתב האישום וניתוח העבירות המיוחסות לנאשמים באישומים השני והשלישי, עולה כי במקרה שלפניי היה על המאשימה להימנע מחציית הגבול בין אזרחי לפלילי". ביטול האישומים הוא במסגרת הבקשות המקדמיות של הסנגורים בתיק עוד בטרם החלו דיוני ההוכחות.

סמנכ"ל בזק לשעבר עמיקם שורר, בבית המשפט, ב-2018,צילום: גדעון מרקוביץ'

כאמור, כלל האישומים נגד מזכירת חברת בזק לינור יוכלמן, שהואשמה בכך שהדליפה מידעים ומסמכים מהוועדה הבלתי תלויה לבחינת עסקת בזק-יס, בוטלו. כמו כן, היא ביטלה את האישומים נגד עמיקם שורר, לשעבר סמנכ"ל בזק. בדומה להם, גם אור אלוביץ', בנו של שאול אלוביץ', זוכה, ואילו בנוגע לאביו שאול אלוביץ', אשר נאשם גם בתיק 4000, נמחקו שני אישומים. שניהם מיוצגים על ידי עורכי הדין ז'ק חן ונעה פירר, אשר מייצגים את אלוביץ' גם בתיק 4000.

כזכור, בדצמבר 2020 הגישה מחלקת ניירות ערך בפרקליטות מיסוי וכלכלה כתב אישום נגד שאול אלוביץ', אור אלוביץ', עמיקם שורר ולינור יוכלמן, רון איילון ומיקי ניימן. כתב האישום כלל הסתעפות של תיק 4000, אך מנותק ממנו ונידון בבית המשפט המחוזי בתל אביב, להבדיל מתיק 4000 הנידון בבית המשפט המחוזי בירושלים. הפרקליטות האשימה בעבירות של קבלת דבר בנסיבות מחמירות, מרמה והפרת אמונים .

עורך הדין ירון קוסטליץ, שייצג את שורר, בירך על ההחלטה: "בית המשפט קיבל את כל טענותינו וביטל את האישומים נגד עמיקם שורר. עמיקם יוכל סוף סוף לאחר שנים, לשים את העניין מאחוריו ולהמשיך לתרום מכישרונותיו".

עורכי הדין דרור מתתיהו ועומר אבירם, המייצגים את אור אלוביץ', מסרו בתגובה: "אנו מברכים על החלטתו החשובה של בית המשפט, אשר קיבל את טענותינו המקדמיות וביטל את כל האישומים בעניינו של מרשנו".

תגובת עורכי דינו של שאול אלוביץ', ז'ק חן, אלון רון ואיילת לשם: "אנחנו מברכים על ההחלטה המלומדת והמנומקת, שמדברת בעד עצמה".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר