"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

שלמונים ותמרים: כך הוזרמו הכספים הקואליציוניים מפאינה קירשנבאום

עד המדינה במשפטה של סגנית שר הפנים לשעבר תיאר את אופן העברת הכספים הקואליציוניים למועצת מגילות ים המלח • באריזות מוצרי ים המלח וחבילות של תמרים • המתווך קיבל 20% על כל העברה

,עודכן
פאינה קירשנבאום// צילום ארכיון: גדעון מרקוביץ'

מרדכי דהמן, ראש מועצת מגילות ים המלח לשעבר, שמשמש כעד מדינה במשפטה של סגנית שר הפנים לשעבר מ"ישראל ביתנו"פאינה קירשנבאום, העיד היום כי הזרים כספים במזומן לישראל יהושע שתיווך בינו לבין הנאשמת.

לדברי העד, קיבל המתווך 20 אחוזים מכל סכום כסף, שמקורובכספים הקואליציוניים שזרמולמועצת מגילות ים המלח.

העד סיפר עוד כי חלק מהכספים הועברו תמורת חשבוניות שכונו ״תמיכה דמוגרפית״, אולם בשלב מסוים ביקש המתווך לקבל חלק מהכספים במזומן. בתשובה לשאלה, מדוע ביקש המתווך את הכספים במזומן, ענה העד כי המתווך ישראל יהושע היה צריך לשלם "עמלות" למעורבים אחרים בהשגת הכספים.

ב-2009 הצליח המתווך ישראל יהושע להעביר למועצה כחצי מיליון שקל, ועל כך קיבל 100 אלף ש"ח. כאשר נשאל האם מזומנים נמסרו במעטפות, ענה ראש המועצה לשעבר כי הם הועברו במארזים של מוצרי ים המלח ובאריזות של תמרים. ראש המועצה לשעבר אמר עוד כי לדעתו המתווך יהושע הצדיק את הכספים שקיבל.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר