"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

השגריר פרידמן: "לא 'סיפוח', אלא החלת החוק הישראלי"

שגריר ארה"ב בישראל דייויד פרידמן התייחס לתוכנית המאה • "ישראל רשאית ליישם את הצעדים בהתאם למפה" • וגם: תקום ישות פלשתינית דמוקרטית?

,עודכן
השגריר פרידמן (מימין) וראש ההממשלה נתניהו // צילום: אי.אף.פי // השגריר פרידמן (מימין) וראש ההממשלה נתניהו // צילום: אי.אף.פי

שגריר ארה"ב בישראל דייויד פרידמן אמר היום (רביעי) כי ישראל רשאית להחיל את ריבונותה על השטחים שהיא מוצאת לנכון, "אך רק בתנאי שהם תואמים את המפה שפורסמה בתכנית השלום של הנשיא טראמפ".

בתדרוך טלפוני למאות עיתונאים מהעולם אמר השגריר כי "ישראל עשתה צעד ענק קדימה לשלום כאשר בפעם הראשונה ישראל הסכימה לתנאים טריטוריאליים שהציג הממשלה, והסכימה באופן רשמי למדינה פלשתינית שתחיה לצידה.

"העמוד החשוב ביותר הוא המפה המראה מה ישראל מוכנה לוותר למען השלום. עמדת ארה"ב היא שישראל תתקדם באופן שנראה לה. ההסכם עם ראש הממשלה הוא שבתמורה להסכמה ישראלית להקפיא את השטח שמיועד למדינה הפלשתינית ולקבלת התכנית עצמה, תוקם ועדה שתעבוד עם הממשל. זה תהליך שמחייב תיאום כי צריך לראות שהמדדים (של ישראל לסיפוח) תואמים את המפה.

"כך שהממשלה בישראל תעשה מה שתעשה, הוועדה תדון בכך, ונחשיב זאת כחלק מההסכם ונקבל החלטה. איני יודע כמה זמן זה ייקח. אבל זה דבר שנדון בו מהר", הוסיף פרידמן.

השגריר גם יצא נגד ההגדרה "סיפוח" ואמר כי "המושג הזה אינו מוצדק. התהליך הוא החלת החוק הישראלי".

עוד בנושא

תוכנית המאה: העולם הערבי נגד הפלשתינים

תוכנית המאה נחשפה: ארה"ב תכיר בהתיישבויות, ירושלים המאוחדת תישאר בירת ישראל

ריבונות עכשיו: אחרי הצהרת טראמפ, זה הזמן לבנות ביהודה ושומרון כמו בתל אביב| פרשנות

תוכנית המאה: ישיבת הממשלה שבה תעלה החלת הריבונות מתוכננת ליום שלישי הבא

הוא הביע תקווה כי על אף סרבנותם המפורסמת, הפלשתינים יסכימו לקבל את התכנית. "הם צריכים לשבת עם ישראל ולדון בה. הנשיא נתן להם הצעה למדינה פלסטינית עם גבולות ברורים וקיבל מהישראלים הסכמה שההצעה תישאר פתוחה ארבע שנים. אלה דברים חסרי תקדים".

צילום: אי.פי

עוד ציין פרידמן כי טראמפ עמד על כך שהמדינה הפלשתינית תהיה דמוקרטית. "הפלסטינים טענו שהם לא צריכים להיות דמוקרטים יותר מממשלים ערביים אחרים. הנשיא דוחה את הגישה הזו. הוא דרש דמוקרטיה, חופש דיבור חופש עיתונות וכן הלאה'', אמר פרידמן".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר