"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

דריכות בישראל לקראת הרכבת הממשל

התקווה בירושלים: ביידן ימנה בעלי דעות מתונים, כמוהו • החשש: קיצוני המפלגה הדמוקרטית ישפיעו על המדיניות • יוצא ממשל אובמה: "ההלם בישראל מובן"

,עודכן
נתניהו וביידן ב-2010 // צילום: רויטרס // נתניהו וביידן ב-2010

מתחת לענני הברכות הדיפלומטיות ששוגרו מישראל לג'ו ביידן וקמלה האריס, כנשיא ארה"ב הבא וסגניתו, מבעבעים חששות וציפיות דרוכות בקרב המנהיגים ובכירי מדיניות החוץ.

בישראל ממתינים לראות כיצד יאייש ביידן אתהתפקידים הבכירים, בפרט אלה הנוגעים למזרח התיכון, לסוגיה האיראנית ולזו הפלשתינית.

צילום: רויטרס

ארבעת התפקידים העיקריים הם היועץ לביטחון לאומי, מזכיר המדינה, השגריר האמריקני באו"ם והשגריר העתידי בישראל. בכירים בהווה ולשעבר במערכת המדינית הביעוביטחון במחויבותו של הנשיא החדש לישראל ולביטחונה. עם זאת, הם ציינו כי הוא מוקף בשתי קבוצות בעלות תפיסה שונה בנוגע לישראל. האחת מתונה יותר וקרובה בעמדותיה לזו של ביידן. הקבוצה השנייה מורכבת מהאגף הרדיקלי יותר במפלגה הדמוקרטית, שחלקה גם מילא תפקידי מפתח בכירים בממשלו של ברק אובמה.

ביחס לקבוצה השנייה, בישראל מביעים דאגה מהדיווחים בדבר מינויה האפשרי של היועצת לביטחון לאומי בממשל אובמה, סוזן רייס, לתפקיד מזכירת המדינה.

רייס. יחס נוקשה // צילום ארכיון: איי.אף.פי
רייס. יחס נוקשה // צילום ארכיון: איי.אף.פי

לרייס היו עמדות נוקשות מאוד כלפי ישראל הן בסוגיה הפלשתינית וגם בזו האיראנית. יחסיה עם הבכירים הישראלים שמולם עבדה, ובכללם ראש המוסד דהיום, יוסי כהן, היו גרועים מאוד. "הכל אצלה היה תמיד רוגז וכעוס. לא היה נעים לעבוד מולה", ציין גורם ישראלי שעבד ישירות מול רייס בעשור הקודם. יחסה של רייס היה כה נוקשה, עד כי באחת ההזדמנויות אמרה כי "אפילו אם ישראל והפלשתינים יגיעו להסכם, אך הפרמטרים שלו יהיו בלתי הגונים עבור הפלשתינים, ארה"ב תטרפד אותו".

"התרגלתם למשהו אחר"

מנגד, בישראל מזכירים בכירים אחרים בממשל אובמה שהיו נוחים בהרבה לישראל, ובהם השגריר לשעבר דן שפירו שמתגורר בארץ מאז סיים את תפקידו ב-2017. כמו כן, סבורים בישראל שאנתוני בלינקן, ששימש יועצו של ביידן למזרח התיכון במהלך הקמפיין, יוכל למלא תפקיד חיובי בקשרי שתי המדינות.

"ביידן כנשיא ישמור על היחסים המיוחדים שיש בין ישראל לארה"ב. הוא לא ינהג כמו אובמה, ולא ינסה להפוך אותם ליחסים נורמליים", סבור ד"ר מייקל אורן, שגריר ישראל לשעבר בוושינגטון. "עם זאת, הפינוק שהיה לנו בתקופת טראמפ הסתיים. טראמפ קבע רף מיוחד במינו, שכלל רק אהבה ללא שום ביקורת על ישראל. זה לא ימשיך כך, אבל זה גם לא יהיה כמו בתקופת אובמה".

יוצא ממשל אובמה, הפועל כיום בוושינגטון, אמר ל"ישראל היום" בהקשר זה, כי בסביבת הנשיא הנבחר מודעים למתרחש בישראל. "ההלם מובן. יש מודעות לכך שבמקומות מסוימים, וישראל בהם, התרגלו למשהו אחר, איש כאן לא עיוור", אמר.

עם זאת, הוא הוסיף כי יש לבחון את ההיסטוריה של ביידן והפעילות שלו לאורך השנים כלפי ישראל.

"פסגות חסרות תקדים"

באיחור של שעותבירך אתמול רה"מ נתניהו את ביידןוציין כי יש לו "קשר אישי ארוך וחם, קרוב ל-40 שנה, ואני מכיר אותו כידיד גדול של ישראל. אני בטוח שנמשיך לעבוד עם שניהם". דברים דומים מסרו גם נשיא המדינה ריבלין ושר הביטחון גנץ.

נתניהו לא שכח כצפוי להודות גם לנשיא היוצא דונלד טראמפ, "על הכרתו בירושלים ובגולן, עמידתו מול איראן, על הסכמי השלום ההיסטוריים ועל כך שהביא את הברית בינינו לפסגות חסרות תקדים".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר