שלום אין, סיב אופטי יש: שר התקשורת יועז הנדל ונציגי חברת גוגל צפויים להכריז מחרתיים (שלישי) על השקת פרויקט "ראמאן – הכבל הכחול", סיב אופטי תת-ימי שייצא מאיטליה, יעבור בישראל וימשיך לסעודיה, לעומאן ומשם להודו.
ל"כבל הכחול", שיורכב מ-16 זוגות של סיביים אופטימיים, תהיה יכולת העברת נתונים עצומה, והוא ישדרג באופן משמעותי את החיבור הדיגיטלי של ישראל עם העולם.
לא פחות חשוב, בדומה לקו צינור הנפט בין אשקלון ואילת, הסיב העצום יעבור בדרך היבשה על אדמת ישראל מהים התיכון למפרץ אילת, ומשם ימשיך לערב הסעודית, לעומאן ובהמשך להודו. הנחת הכבל אמורה להימשך כשלוש שנים, והיא נעשית כחלק מפרויקט גלובלי של גוגל, יחד עם חברת ספארקל, לשדרוג השירותים שהיא מספקת לכלל האנושות ולחיבור בין אירופה ואסיה.
מעבר להיבט הטכנולוגי, לבחירה בישראל כמדינה שדרכה יעבור הכבל יש משמעות מדינית וגאו-פוליטיות. גורמים המעורים בפרטים אמרו ל"ישראל היום" כי הדבר מחדד את חשיבותה של ישראל כמדינת חיבור בין אסיה ואירופה, כפי שהיה מאז העת העתיקה.
בחטיבת התשתיות של גוגל אמרו בסוף השבוע כי "פיתוח קיבולת רשת ומסלולים נוספים הוא קריטי למשתמשי גוגל וללקוחות ברחבי העולם, התלויים בקישוריות חזקה כדי להפעיל את חייהם המקוונים".
הכבל ראמאן נקרא על שמו של סר צ'אנדראסקהרה ונקטה ראמאן, פיזיקאי הודי שזכה בפרס נובל לפיזיקה בשנת 1930 והיה האסיאתי הראשון שקיבל את התואר בתחום המדע.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו