סיגל קראוניק-עטיה לשגריר גרמניה: "קלטו 100 אלף עזתים אצלכם"

חברת מפלגת "עמך ישראל" תקפה את תרומת מכונת השיקוף למעבר ארז • "אם כל כך אכפת לכם מהעזתים, במקום להשקיע עשרות מיליונים במגנומטרים, קלטו אותם בגרמניה"

המגנומטר במעבר ארז , ללא קרדיט
המגנומטר במעבר ארז | צילום: ללא קרדיט

סיגל קראוניק-עטיה, אלמנתו של רבש"ץ בארי אריק קראוניק ז"ל וחברת מפלגת "עמך ישראל" בראשות תא"ל (מיל') עופר וינטר, פנתה לשגריר גרמניה בישראל אלכסנדר למבסדורף בעקבות חניכת מכונת השיקוף במעבר ארז וקראה לגרמניה לקלוט 100 אלף מתושבי רצועת עזה.

"שמעתי שחנכתם ברוב כבוד והדר מגנומטר ענק ויקר בכניסה לעזה. אפילו הלכת לשם במיוחד והצטלמת", אמרה קראוניק-עטיה. "בתור תושבת העוטף, אני פונה אליך ואומרת: המגנומטר לא יביא פתרון לסבל של מאות אלפי עזתים שחיים באוהלים. המגנומטר לא יעזור לבנות את עיי החורבות שנשארו ממה שהיה פעם עזה - ולא ישוב להיות עוד לעולם".

קראוניק-עטיה, שבעלה נפל ב-7 באוקטובר בקרב על הגנת קיבוץ בארי, הוסיפה: "המגנומטר גם לא יעזור לנו, תושבי העוטף, שלא מעוניינים יותר לגור לצד אויב שרוצה להשמיד אותנו".

בהמשך פנתה ישירות לשגריר: "אם כל כך אכפת לך ולמדינה שלך מהעזתים, אז במקום להשקיע עשרות מיליונים במגנומטרים - למה שלא פשוט תכריזו שאתם מסכימים לקלוט 100 אלף עזתים אצלכם בגרמניה? ככה גם לא נצטרך עוד ועוד מגנומטרים, וגם תטפלו בשורש הבעיה, תעזרו לעזתים המסכנים שאתם דואגים להם כל כך. WIN WIN לכל הצדדים".

הדברים מגיעים בהמשך לביקורת שמתח אתמול יו"ר "עמך ישראל", עופר וינטר, על פתיחתו המתוכננת של מעבר ארז ועל מכשיר השיקוף שהובא בשיתוף ממשלת גרמניה. וינטר כינה אותו "מגנומטר הקונספציה", וטען כי במקום לפעול להכרעת חמאס ולעידוד הגירה מרצון מהרצועה, ישראל דבקה במדיניות שתאפשר את שיקומה.

"הייתם מאמינים שזו התמונה שנראה אחרי 3 שנות מלחמה בעזה? במקום להכריע את חמאס, במקום לעודד הגירה מרצון של העזתים, ממשלת ישראל, יחד עם ממשלת גרמניה, חונכות את מגנומטר הקונספציה הענק", מסר וינטר. "כל עוד קיימת לחמאס התקווה שעזה תשוקם - לא נכריע, ולא תהיה הגירה. צריך רק להחליט ולבצע".

מעבר ארז, שהיה סגור מאז פרוץ המלחמה, עבר בחודשים האחרונים שיפוצים שנועדו לאפשר מעבר משאיות מזון וסיוע נוספות, לצד מעבר כרם שלום. לקראת סוף השבוע, בעקבות ביקורת מצד ארגוני ימין, ראש הממשלה ושר הביטחון ביטלו את הטקס שתוכנן במקום והודיעו כי לא ניתן אישור לפתיחת המעבר.

מעבר ארז | צילום: אי.פי.אי

הסערה סביב המעבר מתרחשת גם על רקע המגעים בנוגע ל"תוכנית 15 הנקודות" שמקדמים מועצת השלום וממשל טראמפ ברצועה. לפי הפרטים שפורסמו ב"היום", התוכנית כוללת בין היתר מתווה לפירוק חמאס מנשקו, הקמת מנגנוני פיקוח, מענה לבעיות הומניטריות וחבילת סיוע כלכלית.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר