"מסוכן": האמירויות לצד מצרים במתקפה נגד נתניהו

לאחר הצהרת נתניהו נגד מצרים, באיחוד פרסמו תגובה נוקבת לרה"מ • באמירויות טענו כי האיחוד "תומך במאמצי מצרים ומגנה את הצהרות נתניהו על עקירת פלשתינים"

רה"מ נתניהו ונשיא איחוד האמירויות השייח' מוחמד בן זאיד. צילום: אי.אף.פי

בריאיון לערוץ הטלגרם "אבו עלי", אמר נתניהו כי הוא יכול לפתוח את מעבר רפיח לפלשתינים אך "הם ייחסמו מיד במצרים" - ועורר זעם בקהיר.

רה"מ מגיב למצרים: הפלשתינים ייחסמו מיד במצרים

איחוד האמירויות הערביות מסר הצהרה בתגובה לדברי ראש הממשלה והביע תמיכה במצרים נגד דברי נתניהו. באמירויות טענו כי האיחוד "תומך במאמצי מצרים ומגנה את הצהרות נתניהו על עקירת פלשתינים".

עוד נכתב כי "איחוד האמירויות הערביות אישר מחדש את תמיכתו המלאה במצרים, ושיבח את מאמציה המתמשכים לעמוד לצד העם הפלשתיני, להתמודד עם ניסיונות לעקור אותו, לפעול להשגת הפסקת אש מיידית ולהקל על סבלם של האזרחים. איחוד האמירויות גינה את דבריו של ראש ממשלת ישראל בנימין נתניהו בנוגע לעקירת פלשתינים מרצועת עזה, וראה בהם המשך מסוכן של מדיניות הכיבוש".

בהצהרתו, הדגיש משרד החוץ של האמירויות, כי "קריאות חסרות בסיס כאלה מהוות הפרה בוטה של ​​החוק הבינלאומי והחלטות האו"ם, וכן הפרה בוטה של ​​זכותו הבלתי מעורערת של העם הפלשתיני להישאר על אדמתו ולהקים את מדינתו העצמאית והריבונית".

איחוד האמירויות הערביות חזר על דחייתו המוחלטת של כל הניסיונות לעקירה או ערעור הפלשתינים, ומסר כי "שמירה על זכויותיו הלגיטימיות של העם הפלשתיני אינה עוד בחירה פוליטית, אלא חובה מוסרית, הומניטרית ומשפטית".

עזה, צילום: אי.פי.אי

באיחוד הדגישו עוד כי "יציבות בת קיימא באזור ניתנת להשגה רק באמצעות פתרון שתי מדינות והקמת מדינה פלשתינית עצמאית וריבונית, בהתאם להחלטות האו"ם הרלוונטיות וללגיטימציה הבינלאומית".

נזכיר כי לאחר הצהרת נתניהו, משרד החוץ המצרי תקף בתגובה: "מדובר בניסיון להאריך את ההסלמה ולהתחמק מהשלכות". בלשכת רה"מ הגיבו בחריפות: "מעדיפים לכלוא בעזה תושבים".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר