"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
"מציג תוכנית הכרעה ואז רוצה עסקאות": ביקורת חריפה בממשלה על הרמטכ"ל
גורמים פוליטיים בכירים זועמים על זמיר: "מתדרך שהגענו לכל היעדים ואפילו לא מכחיש" • "המרחק בין הרמטכ"ל הזה לאופן שבו הציג את עצמו לפני שנכנס לתפקיד הוא שמיים וארץ"
ביקורת קשה מימין, הרמטכ"ל זמיר. צילום: דובר צה''ל
פרסום ראשון

"מציג תוכנית הכרעה ואז רוצה עסקאות": ביקורת חריפה בממשלה על הרמטכ"ל

גורמים פוליטיים בכירים זועמים על זמיר: "מתדרך שהגענו לכל היעדים ואפילו לא מכחיש" • "המרחק בין הרמטכ"ל הזה לאופן שבו הציג את עצמו לפני שנכנס לתפקיד הוא שמיים וארץ"

שירית אביטן כהן
, עודכן
0

Your browser doesn’t support HTML5 audio

[object Object]

פרסום ראשון:ביקורת נוקבת על הרמטכ"ל אייל זמיר מצד בכירים במערכת הפוליטית לאחר שאמר כי יש עסקה על השולחן וצריך לקחת אותה. לדברי הגורמים ששוחחו הבוקר (שני) עם "ישראל היום": "מי שהציגתוכנית הכרעה של חמאס לקבינטביד אחת, מתדרך ביד השנייהשהגענו לכל היעדיםויש לעצור את המלחמה ולגשת לעסקה. המרחק בין הרמטכ"ל הזה לאופן שבו הציג את עצמו לפני שנכנס לתפקיד הוא שמיים וארץ".

ישיבת הקבינט המדיני-ביטחוני, צילום: קובי גדעון/לע"מ

המתקפה הזו על רקע הדברים שמתפרסמים בשמו של הרמטכ"ל ביממה האחרונה מסתיימת במילים "הוא אפילו לא הכחיש את הדברים". המתיחות הזו בין הדרג המדיני לרמטכ"ל מתעצמת לאור הדברים שיוצאים בשמו ולאחרהתנגדותו המפורסמת לתוכניתשביקש ראש הממשלה נתניהו לקדם לכיבוש עזה ומחנות המרכז. אפשר להוסיף על כך גם את זו שבין שר הביטחון לרמטכ"ל ערב מערכה צבאית עצימה נוספת בעזה.

הרמטכ"ל זמיר%3A "מתקדמים עם המאמצים לפעולה בעיר עזה%2C פגענו בחמאס פגיעה קשה" \\ דובר צה"ל

בסוף השבוע האחרון, ביקר הרמטכ"ל בגזרת בנימיןודיבר על הרחבת המערכה בעזה: "אנחנו מחויבים לפעול באחריות – דרוכים, ערוכים וחדים בקצה המבצעי. הפעילות במחנות הפליטים יסודית ומשמעותית, ועוקרת את שורשי הטרור כדי למנוע צמיחה מחודשת".

בתחילת החודש פורסם ב"ישראל היום" כי גורמים בסביבת הרמטכ"ל טענו שזמיר סבור כי כיבוש הרצועה כולה אינו המהלך הנכון, לאור העובדה שבמקרה כזה קיים חשש ממשי לחיי החטופים, וכן לאור שחיקת הכוחות לאחר חודשי הלחימה הארוכים. עוד הוסיפו הגורמים כי "הדבר היחיד שעומד לנגד עיניו הוא הכרעת חמאס והחזרת החטופים, ואין בכוונתו להיגרר למלכודות אסטרטגיות".

"הגיע הזמן שהקבינט והממשלה יהיו נאמנים לעמדות הציבור". השרה אורית סטרוק, צילום: יונתן זינדל/פלאש90

השרה אורית סטרוק הגיבה לתדרוכים נגד הרמטכ"ל ואמרה: "עצוב ששרי הקבינט תוקפים את הרמטכ"ל במקום לתקן את החלטת הקבינט שהם עצמם אחראים לה. לו היינו מקבלים את ההחלטה בנוסח ששולל לחלוטין עסקה חלקית, כפי שהשר סמוטריץ' ואני דרשנו, אף רמטכ"ל לא היה מעלה בדעתו לומר שיש עסקה על השולחן".

לדבריה, "הגיע הזמן שהקבינט והממשלה יהיו נאמנים לעמדות הציבור, שברובו העצום שולל לחלוטין עסקה חלקית ודורש הכרעה במלחמה. אני קוראת לראש הממשלה להביא מחר לקבינט החלטה מתוקנת, ובכך להבהיר גם לציבור בישראל, גם לחיילים היוצאים לקרב, וגם למפקד העליון של הצבא לאן פנינו".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...