בהקלטה קולית ראשונה שפרסם הבוקר (ראשון) באמצעות ״המרכז לקשרי שלום״, יאסר אבו שבאב מכחיש קשר לישראל, מתאר את המצב בעזה ומציג את דרישותיו:
1."לפרוש מהשלטון, במיוחד לאחר מאות מחאות בדרישה לעזיבתו".
2. חמאס "תקף את עמדותינו מספר פעמים והרג כ-25 בני אדם" בניסיון לשמור על שליטתו בסיוע.
EXCLUSIVE: Gazan militia leader Yasir Abu Shabab issues first public statement.
— Center for Peace Communications (@PeaceComCenter) June 8, 2025
“We aim to protect Palestinians from Hamas's terrorism … and expand into other areas controlled by Hamas.”
Watch: pic.twitter.com/yQCzQ2pQ5o
3. "מאות משפחות" נודדות למובלעת של הכוחות העממיים, וקורא ל"פתיחת מסדרון הומניטרי גדול יותר" כדי לאפשר "חזרתם בטוחה של עשרות אלפים".
4. הוא מאשר סינון של כניסות לשטח שבשליטת פלשתינים "באמצעות שירות המודיעין הפלשתיני... כדי שנוכל להבטיח שאף גורם טרור לא ייכנס וינסה להרוס את ניסיון השחרור הזה משלטון חמאס".
5. מכחיש קשרים "עם מדינות או משטרים פוליטיים כלשהם" ומגנה "שמועות" הסותרות זאת כניסיון "לפגוע במוניטין שלנו ולעורר עוינות בינינו לבין מדינות אחרות".
6. מכחיש קשרים לישראל או לצה"ל; טוען שכל הנשק "ירשו משבט טאראבין" וכי ארגון הביטחון הפלילי ממומן "באמצעות מאמצים אישיים ותרומות".
כזכור, מטעם המיליציה הפלשתינית פורסמה גם הודעה לפני יומיים, בה נאמר: "התקשורת הישראלית פרסמה טענות שקריות, שלפיהן הכוחות שלנו קיבלו נשק מהכיבוש. אנחנו דוחים את ההאשמה הזאת לחלוטין, ורואים בה ניסיון בוטה לעוות את התדמית של הכוח העממי, שנולד מהסבל ועומד נגד העוול, הביזה והשחיתות. כלי הנשק שלנו הם כלי נשק פשוטים, שהושגו מתרומות של בני עמנו. לא היינו ולא נהיה כלי של הכיבוש".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו