יונתן אוריך ואלי פלדשטיין, החשודים בפרשת "קטארגייט", נעצרו הבוקר (שני), זאת בזמן שבמקביל מתנהל יום העדות ה-20 במשפט נתניהו. סנגורו של נתניהו, עו"ד עמית חדד, עזב את האולם. את מקומו תופס עו"ד ישראל וולנרמן. היועמ"שית הודיעה כי תזמן את נתניהו למתן עדות פתוחה, על רקע זאת, הדיון במשפטו הופסק מוקדם מן הצפוי.
החקירה מתנהלת ביחידה הארצית לחקירות בינלאומיות (יאחב"ל) בלהב 433. שאר הפרטים אסורים לפרסום.
בהמשך להתפחויות, בערוץ 12 נחשף כי היועצת המשפטית לממשלה גלי בהרב מיארה הודיעה למשטרה כי היא תזמן בהקדם את ראש הממשלה נתניהו למתן עדות פתוחה בפרשה. עדותו תשמע במשטרה. טרם התקבלה ההחלטה אם לחקור את נתניהו באזהרה, והיא תתקבל רק לאחר שיעיד ובהתאם לממצאים שיעלו בעדותו. בלשכת נתניהו סרבו להתייחס.
בבסיס החשדות בפרשה נטען כי קטאר ניהלה מבצע השפעה בלשכת ראש הממשלה. המידע הזה הוא שהוביל להחלטה לפתוח בבדיקת הפרשה, שכבר זכתה לכינוי "קטארגייט". ב"ישראל היום" פורסם כאן לראשונה בחודש פברואר כי בשירות הביטחון הכללי התקבל "מידע תומך" לטענות.
על פי פרסום של עפר חדד בערוץ 12, אלי פלדשטיין פעל לשיפור תדמיתה של קטאר בקרב עיתונאים וכלי תקשורת בישראל. זאת, במקביל לעבודתו כדובר צבאי בלשכת ראש הממשלה.
בערוץ 13 נחשף בתחילת החודש כי יש חשד להעברת "סכומי עתק" בסך מאות אלפי דולרים מקטאר ליועצים של ראש הממשלה בנימין נתניהו. על פי הפרסום, הכספים לא הועברו ישירות מקטאר ליועצי ראש הממשלה, אלא באמצעות חברות שונות, בהן חברה בראשותו של יועץ התקשורת של רה"מ, יונתן אוריך, שמוגדר כחשוד המרכזי בפרשה.
הבוקר הופצו בשכונת מגוריו של יונתן אוריך פליירים המתריעים בפני תושבי השכונה כי "בשכונתם גר סוכן זר. הפליירים הופצו על ידי ארגון "מכונת האמת".

