"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

סער הודיע על כניסה למו"מ על שלב ב' בעסקה - והציב קו אדום

בתדרוך לכתבים זרים אמר סער: "חמאס פועל להעביר את השלטון האזרחי לגוף אחר, אך להמשיך להיות הכוח הצבאי הדומיננטי ברצועה" • השר מיקי זוהר: "אתמוך בשלב ב' של העסקה; חייבת לקום ועדת חקירה ממלכתית"

,עודכן
0השמעה
שר החוץ גדעון סער. צילום: מרדכי גורדון, משרד החוץ

שר החוץ גדעון סער התייחס היום (שלישי) בתדרוך לתקשורת הזרה למשא ומתן המתגבש על השלב השני בעסקה: "נתחיל מו"מ על שלב ב' של המתווה לשחרור החטופים. ישראל מחוייבת להבטיח את שחרורם של כל החטופים, ולכל מטרות המלחמה עליהן החלטנו בקבינט".

"חמאס פועל לאמץ את 'מודל חיזבאללה' בעזה - כך שחמאס יעביר את השלטון האזרחי לרשות הפלסטינית או לגוף אחר, אך ימשיך להיות הכוח הצבאי הדומיננטי וימשיך את המלחמה נגד ישראל", הבהיר השר. "אנחנו לא נקבל זאת - אנחנו דורשים פירוז מלא של עזה מנשק. ישראל לא תקבל את המשך נוכחותם של חמאס או של ארגוני טרור אחרים בעזה".

עוד דיבר סער על הפסקת האש בצפון ועדכן: "צה"ל ישלים היום את הנסיגה מלבנון, אנו נישאר באופן זמני בחמש נקודות לאורך הגבול הדרושות לביטחוננו". השר הודיע בנוסף כי יטוס בשבוע הבא לבריסל וייפגש עם בכירים באיחוד האירופי.

שר התרבות והספורט מיקי זוהר בוועידת אשמורת,

מוקדם יותר דיבר גם שר התרבות והספורט, מיקי זוהר, והודיע בוועידת אשמורת לחדשנות וחינוך שיתמוך בשלב השני: "אני אתמוך בשלב ב' של העסקה. אין ספק שאנחנו קרובים לצומת קריטית שבה יוכרע לשלב השני. קיבלנו גיבוי מטראמפ בהקשר של החטופים, וחמאס הודיע שהם ישלימו את העסקה. אני בונה על הסיוע האמריקאי שיכולה להוביל אותנו לשלב השני של העסקה ובלבד שחמאס לא יישמר מי ששולט ברצועת עזה".

עוד קרא כי "חייבת לקום ועידת חקירה ממלכתית, עצמאית, בלתי תלויה שיכולה לחקור, אם בראשות השופט עמית או גורם אחר. יש בממשלה הנוכחית לבין הרשות השופטת מחלוקות עמוקות ויש חשש שאם תקום וועדה שמי שיקים אותה לא יהיה אמין בעיני כל העם – העם יסתכל עליה באופן עקום. מי יקים אותה זה שאלה גדולה, אם יימצא אדם שיהיה אמין בעיני כל העם – לא תהיה בעיה, שהעם יוכל להאמין למסקנות".

במקביל, יו"ר ועדת החוץ והביטחון יולי אדלשטיין, אמר במענה לשאלות משפחות חטופים בדבר שלב ב': "עלתה שאלה דומה ביום חמישי ועניתי מה שעניתי, אמרתי שכן עוסקים בשלב ב'". אדלשטיין עקץ: "היה ספק לגבי אמינות דבריי עד שהגיעו ויטקוף ורוביו ואישרו שמה שדיברתי היה נכון".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר