"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
גורם ישראלי: אם הרשימה לגבי מצב החטופים לא תגיע היום - זו הפרה של ההסכם
חמאס אמור להעביר בשלב זה מידע על מצבם של החטופים הנותרים בשלב הראשון של העסקה • ההערכה בישראל היא כי מבין הנותרים שמונה או תשעה אינם בין החיים, ועוד 3-4 המצויים במצב רפואי לא-טוב
כיכר החטופים: מעדכנים את מספר החטופים בשבי. צילום: גדעון מרקוביץ'
7 השתחררו, 26 נשארו

גורם ישראלי: אם הרשימה לגבי מצב החטופים לא תגיע היום - זו הפרה של ההסכם

חמאס אמור להעביר בשלב זה מידע על מצבם של החטופים הנותרים בשלב הראשון של העסקה • ההערכה בישראל היא כי מבין הנותרים שמונה או תשעה אינם בין החיים, ועוד 3-4 המצויים במצב רפואי לא-טוב

דני זקןשירית אביטן כהן
, עודכן
0

Your browser doesn’t support HTML5 audio

לאחר שחרורן שלדניאלה גלבוע, לירי אלבג, נעמה לוי וקרינה ארייב משבי חמאסהבוקר (שבת), ארגון הטרור אמור להעביר בשלב זה מידע על מצבם של החטופים המיועדים לשחרור במסגרת הרשימה של השלב הראשון לעסקה.

גורם המעורה בפרטי העסקה התייחס הערב בשיחה עם "ישראל היום" לדרישה הישראלית להציג היום את רשימת החטופים המיועדים לשחרור ומצבם ואמר: נכון לעכשיו לא קיבלנו, ואם לא נקבל עד סוף היום, מדובר בהפרה נוספת של חמאס.

סך הכל מדובר במידע על מצבם של עוד 26 חטופים מתוך הרשימה המקורית של 33, זאת לאחר שחרורן של ארבע התצפיתניות ושחרורן של רומי גונן, דורון שטיינברכר ואמילי דמארי בשבוע שעבר.

ארבעת החטופות רגע לפני השחרור, צילום: AFP

ההערכה בישראל היא כי מבין הנותרים, שמונה או תשעה בין החיים, ועוד 3-4 המצויים במצב רפואי לא-טוב.

הנתונים אמורים להגיע לידי ישראללקראת הפעימה השלישיתשל השלב הראשון, כאשר לפי המסתמן כעת, בשבוע הבא ישוחררו התצפיתנית החמישיתאגם ברגר,ארבל יהודמקיבוץ ניר עוז שבן זוגה אריאל קוניו נחטף גם הוא, ועוד חטוף אחד. ברשימת ה-33 נמצאים גםשירי ביבס ושני הפעוטות אריאל וכפיר, אשר יש חשש כבד לגורלם. אם הם לא יהיו במשוחררים בשבוע הבא, יתווסף אחד מהגברים החטופים, ככל הנראה אחד מהמבוגרים.

ארבל יהוד, צילום: ללא

בתמורה, תשחרר ישראל 110 מחבלים, רבים מהם רוצחים שנשפטו למאסרי עולם. המשוחררים יוגלו לטורקיה או לאלג'יריה, ולא ישובו לבתיהם ביהודה ושומרון או בעזה.

קציני צה"ל ואנשי המטה העוסקים בסוגיית החטופים, ובראשם תא"ל מיל' גל הירש, נמצאים בקשר מתמיד עם משפחות החטופים שברשימה ומעדכנים אותם על ההתפתחויות. בין השאר, התקיימו כמה שיחות לאורך היום עם משפחותיהן של ארבל יהוד, אגם ברגר ומשפחת ביבס כדי שיקבלו מידע מוקדם ככל האפשר לפני הפרסום בכלי התקשורת.

רגע לאחר שקרינה, דניאלה, לירי ונעמהחצו את הגבול והגיעו לשטח ישראל, יצאה לשכת ראש הממשלה נגד הפרת חמאס במסגרתה לא שוחררה האזרחית ארבל יהוד מהשבי. "לא נאפשר חזרת עזתים לצפון הרצועה, וזאת בשל הפרת ההסכם של חמאס ועד אשר יוסדר שחרורה של ארבל יהוד". עוד נמסר בהודעה: "נשחרר אסירים ביטחוניים לפי המפתח שנקבע".

מוקדם יותר, הג'יהאד האיסלמי אישר את הודעת חמאס כי ארבל יהוד בחיים והודיע כי היא תשוחרר בפעימה הבאה בשבת, בעוד שבוע.

הערוץ הסעודי "אל-ערביה" דיווח מפי גורם ישראלי כי יש מגעים עם המתווכים לשחרר את ארבל יהוד לפני שבת הבאה, בתוך יומיים.

אתמול פורסם בישראל היוםכי בישראל החליטו לדחות את התגובה להפרת ההסכם עד אשר ארבע התצפיתניות ישובו לישראל. כעת, כשהן בידיים ישראליות, הדיון התקיים וההחלטה התקבלה.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...