"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

הפעימה השלישית בשבוע הבא: כך היא תתבצע, זה מי שצפוי להשתחרר

בחמאס טוענים כי אגם ברגר, התצפיתנית החמישית, צפויה להשתחרר בפעימה הבאה • לאחר שלא שוחררה כמובטח בפעימה הנוכחית, והחלטת ישראל שלא לאפשר חזרת עזתים לצפון הרצועה, בארגון הטרור אומרים כי ארבל יהוד תשוחרר גם היא • שאר המשוחררים טרם נקבעו • ישראל צפויה בתמורה לשחרר 110 מחבלים, רבים מהם רוצחים שנשפטו למאסרי עולם

,עודכן
0השמעה

הפעימה השלישית - כך זה יקרה | עושים סדר

לפי המסתמן כעת, בשבוע הבא ישוחררו מהשבי התצפיתנית החמישיתאגם ברגר,ארבל יהודמקיבוץ ניר עוז שבן זוגה אריאל קוניו נחטף גם הוא, ועוד חטוף אחד. ברשימת ה-33 נמצאים גםשירי ביבס ושני הפעוטות אריאל וכפיר, אשר יש חשש כבד לגורלם. אם הם לא יהיו במשוחררים בשבוע הבא, יתווסף אחד מהגברים החטופים, ככל הנראה אחד מהמבוגרים שבחבורה.

על פי דיווח ברשת NBC האמריקנית, החטוף הישראלי-אמריקני קית' סיגל, בן 65 שנחטף מביתו בקיבוץ כפר עזה ב-7 באוקטובר (יחד עם אשתו אביבה, ששוחררה בנובמבר 2023), הוא זה שישתחרר בשבת הבאה בפעימה השלישית, כך לפי גורם בכיר בממשל.

דניאלה גלבוע, לירי אלבג, נעמה לוי וקרינה ארייב ברגעי המפגש עם כח צה"ל // דובר צה"ל

בתמורה, תשחרר ישראל 110 מחבלים, רבים מהם רוצחים שנשפטו למאסרי עולם. המשוחררים יוגלו לטורקיה או לאלג'יריה, ולא ישובו לבתיהם ביהודה ושומרון או בעזה. בתוך כך, הג'יהאד האיסלמי אישר את הודעת חמאס כי ארבל יהוד בחיים והודיע כי היא תשוחרר בפעימה הבאה בשבת, בעוד שבוע.

קציני צה"ל ואנשי המטה העוסקים בסוגיית החטופים, ובראשם תא"ל מיל גל הירש, נמצאים בקשר מתמיד עם משפחות החטופים שברשימה ומעדכנים אותם על ההתפתחויות. בין השאר, התקיימו כמה שיחות לאורך היום עם משפחותיהן של ארבל יהוד, אגם ברגר ומשפחת ביבס כדי שיקבלו מידע מוקדם ככל האפשר לפני הפרסום בכלי התקשורת.

המחבלים ששוחררו היום, באוטובוס של הצלב האדום, באזור רמאללה

כאמור, רגע לאחר שקרינה ארייב, דניאלה גלבוע, לירי אלבג ונעמה לויחצו את הגבול והגיעו לשטח ישראל, הודיעה לשכת ראש הממשלה: "לא נאפשר חזרת עזתים לצפון הרצועה, וזאת בשל הפרת ההסכם של חמאס ועד אשר יוסדר שחרורה של ארבל יהוד". עוד נמסר בהודעה: "נשחרר אסירים ביטחוניים לפי המפתח שנקבע".

התצפיתניות רגע לפני שהן עוזבות את עזה,צילום: רויטרס

בחמאס ניסו להטיל את האחריות על אי שחרורה של ארבל יהוד על הג'יהאד האיסלאמי ועל הארגון הסלפי המקורב לו ומחזיק בחטופה מניר עוז. לפי מקורות פלשתיניים וישראליים, הסלפים הציבו דרישות בתמורה לשחרורה של ארבל, ובהן דלק ואספקה מהמשלוחים המגיעים בימים אלה. כמו כן, דרשו לקבל את רשימת המחבלים האמורים להשתחרר מהכלא בישראל וכן להמשיך בפעילות עצמאית ברצועה גם בהמשך.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר