"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X
שיתוף כתבה
סיום המלחמה בלבנון: על השולחן - הפסקת אש, הסכם 1701 והסגת כוחות צה"ל
השליח האמריקני הוכשטיין ויועצו של ביידן, ברט מקגרק, ינחטו מחר בישראל במטרה לקדם דיונים על הסכם מדיני • בין השאר ידונו על הסכם מסגרת התחלתי בניסיון לגשר על הפערים • בשראל הבהירו כי כוחות לא יסוגו מלבנון על להסדרה שעומדת בצורכי הביטחון
מוחביב, דרום לבנון. צילום: יואב לימור

סיום המלחמה בלבנון: על השולחן - הפסקת אש, הסכם 1701 והסגת כוחות צה"ל

השליח האמריקני הוכשטיין ויועצו של ביידן, ברט מקגרק, ינחטו מחר בישראל במטרה לקדם דיונים על הסכם מדיני • בין השאר ידונו על הסכם מסגרת התחלתי בניסיון לגשר על הפערים • בשראל הבהירו כי כוחות לא יסוגו מלבנון על להסדרה שעומדת בצורכי הביטחון

,עודכן
0השמעה
[object Object]

הדיונים על הסכם מדיני לסיום המלחמה בלבנון:מחר (חמישי) ינחתו בישראל השליח האמריקני עמוס הוכשטיין ויועצו של הנשיא ביידן, ברט מקגרק, במטרה לקדם את הדיונים על הסכם מדיני. השניים צפויים לקיים פגישות בארץ, בין היתר עם מי שמונה על ידי נתניהו לקדם את ההסכם - השר רון דרמר.

תיעוד מיוחד מרחפן: מסתתרים תחת משאית, מכוונים את הנשק לכוחותינו ומחוסלים // דובר צה"ל

על השולחן הסכם מסגרת התחלתי להפסקת אש שבמהלכה ידונו הצדדים בהסכם לפרטיו, זאת הדרך האמריקנית להתקדם להסכם במהירות. אחרת, נראה כי הפערים בין ישראל לחיזבאללה עדיין גדולים, כאשר ישראל שומרת לעצמה את הזכות להמשיך לפעול בלבנון בגיבוי אמריקני אם חיזבאללה יפר אותו.

לא תשיג את הכוחות עד להסדרה

בשבועות הבאים תגיע לסיום הפעילות הצבאית עליה הוסכם בקבינט עם תחילת העבודה הקרקעית בלבנון לניקוי תשתיות צבאיות מכל כפרי המגע סמוכי הגבול. בזמן הזה יידרשו הצדדים להסכם לפתור את המחלוקות בעניין הסכם 1701, שישראל מעוניינת להרחיב, בעוד מהצד הלבנוני מערימים קשיים ודורשים את ההסכם כפי שהיה עד כה.

השר רון דרמר,צילום: יונתן זינדל/פלאש90

הלחץ האמריקני להתקדמות להסכם בלבנון מגיע בצד המתיחות המתמשכת מול איראן. בנושא הזה יגיע לכאן בסוף השבוע מפקד פיקוד המרכז האמריקני, מייקל קורילה כדי להיפגש עם הצמרת הביטחונית הישראלית.

גורמים ישראלים הבהירו לאורך היממה האחרונה כי ישראל לא תשיג את כוחותיה מלבנון עד להגעה להסדרה שעומדת בצרכי הביטחון של מדינת ישראל.

לוחמי צה"ל בדרום לבנון,צילום: דובר צה"ל

הנושא העיקרי עליו עומדים בצד הישראלי אל מול ההסכם הבא הוא חופש הפעולה הנדרש לישראל להמשיך ולנהל את המערכה מול חיזבאללה אם יתקרב לרצועת הביטחון שתוגדר או לחלוטין ימשיך ולהתעצם צבאית. מסרים בנושא הועברו גם לסוריה עם הבהרה כי ישראל דורשת לעצור את ציר ההברחות הספציפי הזה שמגיע מאיראן.

בתוך כך, ראש ממשלת לבנון נג'יב מיקאתי אמר כי הוא מקווה שתהיה הפסקת אש עם ישראל תוך שעות או ימים וציין כי יש "אופטימיות זהירה". "אנחנו עושים כמיטב יכולותינו כדי להשיג הפסקת אש בשעות או בימים הקרובים", אמר.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו