כחלק מהמשא ומתן לשחרור החטופים, ישראל שוקלת להציע הפסקת אש שתיארך כשבועיים, כשבמהלכה ואחריה היא אף תסיג את כוחותיה מחלקים ברצועה, כך על פי דיווח שפרסם הלילה (רביעי) פרשן ה"וושינגטון פוסט" דיויד אינגשיוס.
על פי הדיווח, הפסקת האש הארוכה אמורה לאפשר לחמאס לאסוף את החטופים הפזורים ברחבי עזה. עוד עולה מהדיווח כי רצון זה מגיע לאור הלחץ האמריקני לצמצם את הפגיעה באזרחים פלשתיניים ברצועה ובשל הצורך לאפשר למילואימניקים לחזור למקומות עבודתם, במיוחד אלו שנמצאים בצפון עזה.
תיעוד: כוחות מיוחדים של "שלדג" פועלים בתוך מנהרת טרור בלב עזה // צילום: דובר צה"ל
לדבריו, גורמים ישראליים בכירים מתעקשים כי המלחמה תימשך עוד מספר חודשים, אבל זאת בעיקר כדי לפגוע ביכולותיו של חמאס. למרות שהתוכניות הישראליות בנושא עדיין מעורפלות, נראה שלדבריו הפרשן, הגורמים הישראליים מסכימים עם ממשל ביידן על כמה דברים בסיסיים: לא לאפשר לחמאס לממש את תוכניותיו הפוליטיות בימים שלאחר המלחמה; לתת לפלשתינים אחרים, ככל הנראה כאלו שיגיעו מהרשות הפלשתינית, לקבל את השליטה על הרצועה; ולהקים כוח שמירת שלום בעל תמיכה ממדינות ערב משמעותיות (בעיקר סעודיה ואיחוד האמירויות), ששונאות את חמאס כמעט כמו ישראל גם אם הן אינן מכריזות על כך, שישמש בפועל כגוף לשיקום עזה.
במקרה כזה, ישראל תבצע פשיטות ממוקדות יותר לתוך הרצועה בהתאם למודיעין שהיא תקבל בנוגע למטרות בעלות ערך גבוה, אך הדבר לא יגן על האזרחים ברצועה מכנופיות ומגנבים, שכבר כעת ממלאים את הוואקום הביטחוני שנוצר בעזה. לכן, אותו כוח יכלול בעיקר פלשתינים שלא מזוהים עם חמאס ושיהיו מוכנים לשתף פעולה עם החיילים הישראלים שיישארו באזור. באופן אידיאלי, התקווה היא שהכוח יכלול חיילים זרים שיפעלו תחת מנדט האו"ם.
כזכור, ממשל ביידן לוחץ על ישראל לעבור לשלב הבא במלחמה בהקדם האפשרי, באופן אידיאלי עד סוף השנה, במטרה למנוע אבדות נוספות בקרב תושבי עזה, כשמחלקת המדינה האמריקנית אף הכינה מסמך בן כ-20 עמודים שמניח את הקווים ומציע אפשרויות למצב שכזה, כשראש הממשלה בנימין נתניהו הביעו התנגדות לכמה מהדברים שהוצעו בידי האמריקנים. עם זאת, כמה גורמים ציינו כי הדבר יכול לקרות כבר בחודש הבא או אף מאוחר מכך, וכי יש הכרה בכך שהשלב הבא בלחימה מתקרב.
גורמים ישראליים ואמריקניים, כך לפי הדיווח, מאמינים כי נדרשים כמה צעדים דחופים כדי למנוע משבר הומניטרי ברצועה, וגם כדי להימנע ככל האפשר מהביקורת הבינלאומית על ישראל. החשש בישראל הוא כי בעזה תפרוץ מגפה של מחלה כלשהי, למרות שחלק מהגורמים מאמינים כי מגפת כולרה כבר פרצה ברצועה.

