הפער עם ארה"ב לא בצד המיליטרי אלא בהומניטרי

ביידן איתנו, ולא רק במילים אלא ברכבת אווירית בלתי פוסקת של חימוש • המטוסים העמוסים ימשיכו לנחות פה

החריף את המסרים. ג'ו ביידן, נשיא ארה"ב

למודי ניסיון היסטורי מר מאוד, העם לבד ישכון משוכנע שזה רק עניין של זמן עד שביידן יוציא לנו כרטיס אדום. שלשום בערב, כשנשיא ארה"ב צוטט כמי שאומר שישראל "מאבדת את תמיכת העולם בגלל הפצצות חסרות אבחנה", והוסיף ש"נתניהו צריך לקבל החלטות קשות", היה נראה שמגיע רגע האמת.

רויטרס

אלא שבדיקה קפדנית של דברי הנשיא העלתה שהם הוצאו לחלוטין מהקשרם. למעשה, ביידן העביר את המסר ההפוך מזה שיוחס לו. האשמה, אגב, היא של אחד מכתבי הבית הלבן.

שכן אף שמתח ביקורת על הרכב הממשלה הימנית, לא היה בדבריו שום דבר חדש. אלה אותן אמירות שהשמיע מאז ניצחון נתניהו לפני שנה. מבחינה זו המלחמה לא העלתה ולא הורידה. אשר לתמיכה הבינלאומית בישראל, ביידן אמר שהיא רק מתחילה לרדת, ולא כפי שצוטט. כך מובאים הדברים בתמליל המלא של הבית הלבן.

רה"מ נתניהו והנשיא ביידן, אוקטובר 2023, צילום: מרים אלסטר/פלאש 90

חשוב יותר - ההקשר של המשפט הזה היה בדיוק הפוך, כי הנשיא הדגיש ש"הפעם לא רק ארה"ב תומכת בישראל. יש לה את האיחוד האירופי, יש לה את אירופה, יש לה את רוב העולם שתומך בה. אבל הם מתחילים לאבד את התמיכה בהפצצה חסרת ההבחנה שמתרחשת". זה היה המשפט המקורי, והוא נשמע אחרת לגמרי ממה שפורסם בתחילה.

מעל ומעבר לכל, הציר המרכזי בכל ההצהרות של ביידן היה שתמיכת ארה"ב בישראל ובמטרת המלחמה היא בלתי מסויגת.

נשיא ארה"ב ביידן בהדלקת הנרות לחג החנוכה, צילום: איי.אף.פי

גם בשיחה עם התורמים וגם בכל חגיגות החנוכה ביידן הדגיש כי "זה (המלחמה) איום קיומי על ישראל – על עצם קיומה. לישראל יש החלטה קשה לקבל. לביבי יש החלטה קשה. אין עוררין על הצורך להתמודד עם חמאס. אין עוררין על זה. אין. כלום. יש להם כל זכות... אבל בינתיים אנחנו לא מתכוונים לעשות שום דבר מלבד להגן על ישראל בתהליך. שום דבר אחר".

ועוד אמירה ברוח זו: "יש עוד הרבה מה לעשות. בראש ובראשונה לעשות כל שביכולתנו כדי להטיל אחריות על חמאס - כל דבר שבכוחנו. הם חיות. הם חיות. הם חרגו מכל מה שכל קבוצת טרור אחרת עשתה בזמן האחרון שאני זוכר. אף אחד, אף אחד, אף אחד בכדור הארץ הירוק של אלוהים לא יכול להצדיק את מה שחמאס עשה. הם עם אכזרי, מכוער, לא אנושי, וצריך לחסל אותם".

מעניק חיבוק חם, אבל חוזר לקונספציה המסוכנת. ביידן, צילום: מעניק חיבוק חם, אבל חוזר לקונספציה המסוכנת. ביידן

כך שבהיבט הזה ביידן איתנו. ולא רק במילים, אלא ברכבת אווירית בלתי פוסקת של חימוש, כולל כמה מעקפים ביורוקרטיים ואחרים, כדי שהמטוסים העמוסים ימשיכו לנחות פה.

הפער, אפוא, אינו בצד המיליטרי אלא בהומניטרי. כאן ביידן מקשה מאוד - גם בדרישה להכניס אספקה, ובעיקר בלחץ בנושא הדלק. האמצעים האלה גם מסייעים למאמץ הצבאי של חמאס וגם מראים לציבור שהוא עדיין בעל הבית על המוצרים שנכנסים – כלומר, שעוד לא התמוטט. אם יש בעיה עם ביידן - היא תחומה לניגוד הזה.

הטור המלא מחר ב"ישראל השבוע"

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר