לפני פגישת נתניהו-מלוני, לפיד צייץ באיטלקית: "כך נראה משבר חוקתי"

ראש האופוזיציה בחר להגיב לפיצוץ בין בן גביר ליועמ"שית בצורה יצירתית • שר הביטחון גנץ תקף: "הרעל הפוליטי שמזריק בן גביר למשטרה מסכן את אזרחי ישראל, על נתניהו לפטר אותו"

ראש האופוזיציה לפיד ורה"מ נתניהו, צילום: אורן בן חקון

בצל העימות בין השר בן גביר ליועמ"שית סביב הקפאת הדחת מפקד מחוז תל אביב ובזמן שראש הממשלה נתניהו מבקר ברומא, ראש האופוזיציה יאיר לפיד צייץ היום (שישי) באיטלקית: "וכך בדיוק נראה משבר חוקתי".

לפיד צייץ את המשפט "E questo è esattamente come appare una crisi costituzionale" רגע לפני שראש הממשלה יפגוש את ראש ממשלת איטליה ג'ורג'ה מלוני. גם שר הביטחון לשעבר בני גנץ הצטרף לביקורת: "הרעל הפוליטי שמזריק בן גביר למשטרה מסכן את אזרחי ישראל. אני קורא לנתניהו לפטר אותו לפני שיקרה אסון. אני מבקש לחזק ולגבות את היועמ"שית שממלאת את תפקידה בשמירה על שלטון החוק ומנהל תקין".

רה"מ נתניהו והשר בן גביר. ספגו ביקורת מלפיד, צילום: אורן בן חקון
יו"ר המחנה הממלכתי בני גנץ. קורא לנתניהו לפטר את השר בן גביר, צילום: אורן בן חקון

מנגד, שר התרבות והספורט מיקי זוהר גיבה את בן גביר ותקף את היועמ"שית גלי בהרב-מיארה. "היום הוכרע - היועמ"שית אינה מייצגת את הממשלה הנבחרת", צייץ השר זוהר ואז פרסם ציוץ נוסף: "היועצת המשפטית בהגדרת תפקידה אמורה לייעץ לממשלה בנושאים חוקתיים ולייצג אותה בפני הרשות השופטת. לעצור החלטה שקיבל שר בממשלה מתוקף סמכותו, מעוררת מחלוקת ככל שתהיה - זה מהלך שלא מתקבל על הדעת. ניכר שהיועמ"שית סבורה שהיא עדיין מייצגת את הממשלה הקודמת".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר