"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

השגריר לשעבר מייקל אורן: אובאמה זנח את ישראל - בכוונה

במאמר חריף ב"וול סטריט ז'ורנל" תקף ח"כ אורן את הנשיא האמריקני: שני הצדדים עשו טעויות, אך אובאמה פעל בכוונה כדי לדרדר את היחסים בין שתי המדינות

,עודכן
אובאמה ואורן // צילום: אי.אף,פי, גדעון מרקוביץ' //

במאמר דיעה חריף ביותר, שפרסם היום ב"וול סטריט ז'ורנל," תקף שגריר ישראל לשעבר בארה"ב (2009 - 2013), ח"כ מייקל אורן (כולנו), את נשיא ארה"ב, ברק אובאמה. אורן כתב, כי שני הצדדים אשמים בדירדור היחסים ביניהם, אך "רק צד אחד (אובאמה) עשה זאת בכוונה".

אורן אמר כי הנשיא האמריקני זנח את שתי נקודות המפתח ביחסים עם ישראל: להימנע ממתן פומבי לחילוקי דעות בין שתי המדינות, ולא להפתיע אחת את השנייה בשינויי מדיניות. כך, כשנכנס לבית הלבן ב-2009, הוא הפתיע את נתניהו בדרישה להקפיא את הבנייה בהתנחלויות ולהסכים לפתרון שתי המדינות. "שלא כמו נשיאים קודמים, אובאמה לא עדכן את נתניהו מראש ולא נתן לו עותק מההצהרה מראש." לדבריו, ה"טעות" המכוונת היחידה שעשה נתניהו הייתה בנאום שנשא בקונגרס, שבועיים לפני הבחירות בישראל. ההצהרות על הרחבת הבנייה בהתנחלויות, שהביכו את ג'ו ביידן, סגן הנשיא, בעת ביקורו בארץ - נעשו, לדברי השגריר, על ידי פקידים בדרג בינוני, ללא ידיעת ראש הממשלה.

השגריר מודה כי "אובאמה לא היה מעולם אנטי ישראלי" והתפאר בקשרים הבטחוניים האיתנים בין שתי המדינות, אולם הוא מאשים את הנשיא האמריקני בהתעלמות מוחלטת מהנסיגה שביצעה ישראל מעזה, ומהשלכותיה. כן התעלם אובאמה מהצעות השלום הישראליות ב-2000 וב-2008, שנדחו על הסף על ידי הפלשתינים. אובאמה גם בחר להתעלם מהבטחות הנשיא בוש לאריאל שרון, שגושי ההתנחלויות הגדולים יישארו בידי ישראל בהסכם שלום עתידי, ודרש להקפיא את הבנייה בהתנחלויות באופן גורף.

אובאמה, אומר אורן, לא דרש שום דרישה מהפלשתינים מאז נכנס לתפקידו, ולמרות שאבו מאזן "הפר את כל התחייבויותי - הוא מעולם לא נדרש לשלם מחיר על כך."

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר