לאחר חשיפת "ישראל היום"
הבריחה מפוטין: ישראל נערכת לקליטת עשרות אלפי עולים חדשים מרוסיה
בעקבות הכרזתו של נשיא רוסיה להרחבת הגיוס לצבא, אזרחים רבים בורחים מהמדינה • רוסים רבים נמלטים דרך מעברי הגבול היבשתיים ומשם טסים ליעד המשך • שרת הקליטה סיכמה עם שר האוצר על קידום מענה תקציבי לקליטת רבבות העולים • אתמול, רה"מ לפיד ביקש מסמנכ"ל אל-על שלא לעצור את הטיסות ממוסקבה, בשל העלייה הצפויה
ישראל נערכתלקלוט בחודשים הקרובים עשרות אלפי עולים חדשים מרוסיה, בעקבות הכרזתו של הנשיא פוטין על הרחבת הגיוס לצבא במדינה. מאז ההכרזה החלהבריחה המוניתשל אזרחים רוסים דרך מעברי הגבול היבשתיים של המדינה ובאמצעות טיסות למדינות הבודדות שעדיין מקיימות קשרים אוויריים עם רוסיה, אחת מהן היא ישראל.
כזכור, אתמולנחשף ב"ישראל היום"כי ראש הממשלה יאיר לפיד שוחח עם סמנכ"ל אל-על שלומי עם-שלום על חשיבות המשך קיומן של הטיסות הישירות ממוסקבה, ואף על הגברת הקצב שלהן. זאת בעקבות ההערכה כי זרם העולים מרוסיה לישראל עשוי לגדול.
את המאמץ לקליטת המספרים החריגים של העולים מוביל משרד העלייה והקליטה בראשות השרה פנינה תמנו-שטה. היום נערך דיון היערכות מיוחד בנושא שאותו יזמה השרה. בדיון השתתפו לצד תמנו-שטה בכירי משרדה, נציגי משרד החוץ, הסוכנות היהודית וארגון נתיב.
במסגרת ההיערכות למבצע קליטת העלייה הוכנה "פקודת מבצע" מיוחדת לגורמים הרלוונטיים, ושרת הקליטה סיכמה עם שר האוצר ליברמן על קידום מענה תקציבי לקליטת רבבות העולים. "אנו נערכים לגל עלייה מסיבי עם משמעויות גדולות בהיבט התקציבי", אמר ל"ישראל היום" גורם ממשלתי.
"יש צורך לייצר מענה נרחב בתחומי הדיור, התעסוקה והחינוך ולשם כך יוקצה תקציב מיוחד. בשלבים הבאים ככל הנראה גם ראש הממשלה לפיד ייכנס לעובי הקורה של המבצע, ונדון בדרכים להעצים ולהגדיל את היקף העלייה מרוסיה".
בשבועות האחרונים חל משבר סביב פעילותה של הסוכנות היהודית ברוסיה, ומשרד המשפטים המקומי הגיש בקשה לבית המשפט במוסקבה לסגור את הארגון בטענה שהוא אוסף שלא כחוק מידע על אזרחים רוסים. עם זאת, מהדיון האחרון בבית המשפט שנערך השבוע יצאו נציגי הסוכנות אופטימיים, וההערכה נכון לעכשיו היא שניתן יהיה לפתור את המשבר.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו