בן גביר התפרץ לנאום נשיאת הפרלמנט האירופי: "ירושלים לא למכירה"

הנשיאה רוברטה מוצלה דיברה במליאת הכנסת על תמיכת האיחוד האירופי בהקמת מדינה פלשתינית • בן גביר קטע את דבריה וכינה את חברי המשותפת "טרוריסטים" • מוצלה אמרה: "הטרור לעולם אינו מוצדק, אירופה מאחדת בין אנשים"

בן גביר התפרץ לנאום נשיאת הפרלמנט האירופי: "ירושלים לא למכירה" // קרדיט: ערוץ הכנסת

אירוע מביך בכנסת: ח"כ איתמר בן גביר מהציונות הדתית התפרץ לנאום נשיאת הפרלמנט האירופי, רוברטה מוצלה, וקרא: "ירושלים לא מכירה". במהלך הדברים קרא בן גביר לעבר חברי הרשימה המשותפת "טרוריסטים".

ח"כ בן גביר הגיב לדבריה של הנשיאה בקשר לתמיכתה בפתרון שתי המדינות. "הפרלמנט האירופי תומך בכל תוקף בתהליך השלום במזרח התיכון", אמרה מטסולה. "אנו תומכים בפתרון שתי מדינות - עם מדינת ישראל בטוחה ומדינה פלשתינית עצמאית, דמוקרטית, בעלת רצף טריטוריאלי ובת קיימא - החיות זו לצד זו בשלום ובביטחון. התהליך הוא בר ביצוע".

הנשיאה רוברטה מוצלה, צילום: דוברות הכנסת - נועם מושקוביץ
ח"כ איתמר בן גביר, צילום: דוברות הכנסת - נועם מושקוביץ'

"לאלה המטיפים לאלימות אין את התשובות", טענה הנשיאה. "הטרור לעולם אינו מוצדק. אלימות אף פעם לא הייתה הפתרון, אין שום תירוץ לטרור. אירופה מאחדת בין אנשים, מגינה על העקרונות שהובילו אותנו מעפר המלחמות והשואה אל שלום ושגשוג".

נשיאת הפרלמנט האירופאי נאמה בפני מליאת הכנסת, בביקורה הרשמי הראשון מחוץ למדינות האיחוד האירופי מאז שנבחרה לתפקיד בינואר האחרון,  והפכה לאישה הצעירה ביותר שנבחרה לתפקיד הרם.

העימות לפני הביקור

נזכיר כי לקראת ביקורה בארץ שהחל אתמול, משרד החוץ הודיע לאיחוד האירופי כי לא יאשר את כניסתו לארץ של חבר הפרל מנט האירופי מאנו פינדה, שניסה להצטרף למשלחת מוצלה.

במכתב רשמי שהועבר מהמשרד אל האיחוד ושעותק ממנו הגיע לידי "ישראל היום", אומר משרד החוץ כי שמו של פינדה לא הופיע ברשימה המקורית של חברי המשלחת שהיו אמורים להגיע ארצה.

חברי המשותפת, צילום: דוברות הכנסת - נועם מושקוביץ'

עם זאת, נראה כי הנימוק המהותי הוא עמדותיו הביקורתיות מאוד של פינדה נגד ישראל בסוגיה הפלשתינית. עוד בטרם הגעתה לישראל, מצולה הביעה צער על מניעת כניסתו של חבר הפרלמנט ואמרה כי תעלה את הנושא בפגישותיה בישראל. "כבוד לחברי הפרלמנט ולפרלמנט האירופי הוא חיוני לי חסים טובים", כתבה מוצלה, שהגיעה אתמול לארץ, בחשבון הטוויטר שלה.

מקווים לשיפור ביחסים

פינדה משמש יושב ראש הוועדה של הפרלמנט האירופי לקשר עם הרשות הפלשתינית. באיחוד האירופי ובישראל מקווים כי ביקורה של נשיאת הפרלמנט, לראשונה זה שמונה שנים, יוביל לשיפור ביחסים.

באיחוד האירופי דוחים את טענת ישראל כאילו ביקורו של פינדה לא תואם מראש, ואומרים כי בירושלים ידעו היטב על בואו. באיחוד גם מדגישים כי מדובר בביקור נפרד מזה של מוצלה וכי פינדה אמור לבקר רק ברשות הפל שתינית, שתואם במקרה לזמן כמעט מקביל לזה של ביקורה בארץ של נשיאת הפרלמנט.

גורם ישראלי אמר על מניעת כניסתו של פינדה כי "למדינת ישראל נתונה הזכות לקבוע מי ייכנס בשעריה, כמו כל מדינה ריבונית אחרת. בטח ובטח במקרים בהם מדובר בגורמים הקוראים להחרמתה של מדינת ישראל, כמו במקרה של חבר הפרלמנט האירופי מאנו פינדה".

יצוין כי פינדה ידוע בפעילותו האנטי ישראלית, כמו גם בפעילו תו לקידום חרם כנגד ישראל וגיוס תמיכה בינ"ל בתנועת ה-BDS זה זמן רב. עם צאתו בפעם האחרונה מישראל הוא קיבל מכתב לפיו כל ביקור עתידי שלו במדינה טעון אישור מוקדם. לאור פעילותו האנטי ישראלית, הוחלט לסרב את כניסתו. "אין מקום שמדינת ישראל תאשר כניסה למי שמעודד חרם כנגדה", אמר הגורם הישראלי.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר