"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

המצודה העתיקה של אשדוד חוזרת לחיים

המבנה ששכב בהריסותיו מאז ימי הצלבנים קם לתחייה וייפתח לשוחרי היסטוריה וחינוך • רגע לפני שהוא נפתח לקהל, הצטרפנו לסיור במקום • צפו

,עודכן
אתר המצודה על רקע אשדוד // צילום: גיל קרמר // פלאנטריום מתנפח. אתר המצודה על רקע אשדוד

מאות שנים, מאז גירוש הצלבנים מהארץ בסוף המאה ה-13 המצודה שלחוף אשדוד-ים נותרה עזובה ונטושה, אך החברה להגנת הטבע והחברה לתיירות אשדוד החליטו להעיר את האבנים העתיקות ולאפשר לקהל הרחב לבקר במבנה ההיסטורי, שנמצא על קו החוף הציורי – רק מרחק הליכה מהעיר. הצטרפו אלינו לסיור מיוחד באתר.

סיור במצודת אשדוד-ים // צילום: newsenders, גיל קרמר

המצודה, שנקראה קלעת אל-מינה, נבנתה בשלהי המאה השביעית לפני הספירה על ידי החליף המוסלמי עבד אל-מלכּ (685- 705 לפנה"ס) על שרידיו של יישוב ביזנטי. המצודה שימשה חלק ממערכת הגנה חופית שנועדה למנוע פשיטות של הביזנטים מהים. המערכת כללה שרשרת של רבאטאת' (מצודות) לאורך הים התיכון, ששמרו על קשר עין ואפשרו איתות בעת סכנה על ידי השאת משואות עשן ביום ואש בלילה.

בתקופה הצלבנית (המאות ה-13-12) שופצה המצודה ויושבה מחדש. שמה שונה ל'קסטל ברואר'. המצודה ננטשה סופית לאחר גירוש הצלבנים מהארץ בשנת 1290 – ומאז, כאמור, היא נותרה עזובה.

אך בימים אלה מסתיים פרויקט שימור ופיתוח של האתר שיארח מסגרות חינוכיות, מופעי תרבות לעת שקיעה וכמובן יציע שלל הפעלות אינטראקטיביות, דוגמת פלאנטריום מתנפח אליו ייכנסו המבקרים מכל הגילאים שייצפו בסרט שייקח אותם אחורה בזמן אל המצודה בתקופות הקדומות, "ריפוי" כדים וטיפול בחרסי עתיקות, מופע אור קולי אשר יוקרן על גבי קירות המצודה, תאורת לילה מיוחדת ועוד.

פלאנטריום מתנפח. אתר המצודה על רקע אשדוד // צילום: גיל קרמר
פלאנטריום מתנפח. אתר המצודה על רקע אשדוד // צילום: גיל קרמר

העבודות במצודה כללו את חיזוק הקירות התומכים, הוצאת חולות וסינונם, יציקת רצפה וסלילת שבילים מונגשים ולבעלי מוגבלויות – בצורה שטרם נעשתה קודם. לפני העבודות, עברה המצודה חפירה ושימור על ידי תיירות אשדוד ורשות העתיקות בעזרת בני נוער וילדים ממוסדות החינוך בעיר.

בנוסף, הותקנו אלמנטים שונים של בטיחות המאפשרים ביקור ראוי ובטוח במקום וכן בוצעו עבודות הצללה ותאורה לטובת שיפור חוויית הביקור לאורך כל שעות פעילות האתר והתקנת מצלמות למניעת ונדליזם.

אתר המצודה עתיד לארח מסגרות חינוכיות וקבוצתיות לפעילות הסברתית וחווייתית על האתר והאזור – וכן ישמש כנקודת מוצא לסיור בפארק האקולוגי המשתרע מהמצודה ועד מלון לאונרדו. לא ייגבה כל תשלום עבור הכניסה לאתר, למעט הדרכות מתואמות לקבוצות או עבור קיום הופעות תרבות.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר