"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

החל מהבוקר: עיצומים בפינוי פסולת מבתי חולים, קופות חולים ומפעלי תעשייה

עובדי חברת "טביב איכות לסביבה" העוסקת בפינוי הפסולת התעשייתית פתחו הבוקר בשביתת אזהרה • צפויים שיבושים בשירותים הרפואיים, ובהם פינוי דגימות של בדיקות וביצוע בדיקות חדשות, וכן בתעשייה הביטחונית ובתעשיית המזון והפרמצבטיקה • ועד העובדים: "הנהלת החברה מונעת מאיתנו להתאגד ולשפר את תנאי ההעסקה"

,עודכן
0השמעה
השלכות השביתה כבר ניכרות. צילום: ועד עובדי טביב

ועד עובדי "טביב איכות לסביבה" פתח היום (רביעי) בשעה 05:00 בבוקר, באמצעות נציגיו בהסתדרות הלאומית, בשביתת אזהרה שבמסגרתה חלו שיבושים בפינוי פסולת בבתי החולים, תעשיות המזון והפרמצבטיקה ובתעשיות הביטחוניות. הסיבה, לטענת הוועד: אי-חתימה על הסכם קיבוצי ופגיעה בזכויות העובדים להתאגד.

במסגרת העיצומים של 260 עובדי החברה, לא תפונה פסולת מבתי החולים רמב"ם, מעייני הישועה, בני ציון, אקסל מדיקל, אסותא , ברזילי, סורוקה, בית החולים בנצרת, הדסה עין כרם, הדסה הר הצופים, שניידר, בילינסון ושערי צדק; מקופות החולים כללית, מאוחדת ולאומית; מחברות כמו תנובה, אינטל ותעשיות ביטחוניות.

"מאבק על הזכות להתארגן". שלטים של עובדי "טביב" במסגרת העיצומים,צילום: ועד עובדי טביב

בשל העיצומים צפויים שיבושים בפעילות בתי החולים והקופות, לרבות פינוי דגימות של בדיקות וביצוע בדיקות חדשות, וכן בתעשייה הביטחונית ובתעשיית המזון והפרמצבטיקה. מוועד העובדים נמסר כי "הוועד עומד על זכותם של עובדי החברה לקיים מו"מ לחתימת הסכם קיבוצי, ללא פגיעה מכוונת בעובדים התומכים בפעילות הוועד".

כמו כן, טוענים בוועד ובהסתדרות הלאומית כי הנהלת החברה פועלת "לחסל את התארגנות העובדים, בניגוד לחוק ולדין, על ידי איומים כלפי עובדים שלפיהם אם לא יבטלו את הצטרפותם להתארגנות יבולע להם, פיטורי עובדים שרירותיים, ועוד".

"פגיעה לא חוקית בעובדים"

בשעות אלה מתאספים העובדות והעובדים המשתתפים בשביתת האזהרה מול אתר החברה בפתח תקווה, וקוראים לחברה להפסיק לפגוע בזכותם הבסיסית להקים ועד עובדים ולחתום על הסכם קיבוצי.

עקב שביתת האזהרה צפויים שיבושים משמעותיים בפינוי הפסולת במערך של חלק מקופות החולים ובתי החולים, ובפעילות החברות שמקבלות שירותים מהחברה.

"טביב איכות לסביבה" עוסקת במתן פתרונות בתחום פינוי הפסולת התעשייתית עבור חברות מזון, תעשיות ביטחוניות, בתי חולים וקופות חולים, רשויות מקומיות, מפעלים גדולים ועוד. עובדי החברה מפנים מאות טונות של פסולת בחודש.

מוועד עובדי טביב איכות הסביבה נמסר: "הנהלת החברה מבקשת לרפות את ידנו ולגרום לנו לוותר על הזכות הבסיסית של כל עובד להתאגד ולשפר את תנאי העסקתו. למעשה, התנהלותה הכוחנית והלא חוקית של הנהלת החברה רק מחזקת אותנו ומעמיקה אצלנו את ההבנה ואת הצורך שבהקמת ועד העובדים בחברה".

מההסתדרות הלאומית נמסר: "ההסתדרות הלאומית לא תיתן את ידה למהלך פגיעה לא חוקי זה, ותפעל בכל האמצעים העומדים לרשותה בכדי לעמוד על זכויותיהם של עובדי חברת טביב להתאגד, לשפר את שכרם ולדאוג לסביבת עבודה טובה וחיוביות לכל עובד ועובדת בחברת טביב ובכלל. ההסתדרות הלאומית קוראת להנהלת החברה לשנות כיוון ובמקום להילחם בעובדי החברה להושיט להם יד למו"מ אמיתי וכנה לטובת כל הצדדים".

תגובת החברה תובא לכשתתקבל.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר