בתי ספר רבים הופכים את שנת הלימודים האחרונה (יב') לכזאת שיש בה גם "מכינה" לשירות הצבאי ולחיים, חלק גדול מהזמן להכנה לצבא, לשירות משמעותי ואימוני כושר קרבי, זאת לצד הכנה לחיים הכוללת סדנאות על כלכלת משפחה, ניהול תקציב ויזמות חברתית לצד העמקה ולמידה בהגות ובמקורות יהודיים.
את שנתו האחרונה בבית הספר, יעשה ליאב שלמה תלמיד כיתה י״ב בקרית חמ״ד אמית שדרות, במסגרת מכינה קדם צבאית ייחודית עם הרבה סיבה לגאווה. המכינה הוקמה לזכר אביו, השוטר אדיר שלמה ז"ל, גיבור ישראל. אדיר, שוטר בתחנת שדרות, יצא בבוקר שמחת תורה להצטרף לחבריו השוטרים בתחנה להגן על העיר, נקלע למארב מחבלים ונהרג. חבריו לכיתה של ליאב הקימו את המכינה הקדם צבאית בבית הספר והיה להם ברור כי היא תנציח את אביו של חברם.
"אבא תמיד היה אומר לנו, "קמת בבוקר? כל השאר זה בונוס!" מספר ליאב, בנו של השוטר אדיר שלמה. "מאוד ריגש אותי שהחליטו לקרוא למכינה על שמו וככה לזכור אותו. הם הפתיעו אותי עם חולצות, ועם רולאפים עם הדמות של אבא וזה ריגש אותי מאוד, לראות שהם חשבו על כל פרט קטן. ברור לי שאבא היה שמח במכינה בה אנחנו מתגבשים, מחייכים, ועושים דברים ערכיים. אבא היה החבר טוב שלי היינו ויצאים יחד, רואים סרטים, אחרי בית ספר אני עובר בתחנת המשטרה שבה שירת – אני מתגעגע ליומיום, החיסרון שלו מורגש".
כאמור, הרעיון של מכינה קדם צבאית בכיתה י"ב הוא לשלב הכנה לשירות צבאי עם התנדבות ולקיחת אחריות כשהתלמידים הם שמובילים את העשייה. אחת לחודש, הם נפגשים עם דמויות מעוררות השראה כהכנה לשירות ומשלבים עשייה קהילתית בעיר ומחוצה לה. השיא של המכינה הוא מסע לחיים שמטרתו היכרות עם חלקי החברה הישראלית בכל רחבי הארץ וזה קורה במסגרת תכנית ״מכינה לחיים״ של רשת אמית, המפעילה עשרות מכינות י״ב יחד עם משרד החינוך.
את המכינה מובילה עדנה גדז׳ המחנכת, לדברי מוטי קרמר, מנהל קרית החינוך אמית חמ"ד שדרות: ''אנחנו מאמינים שליבת העיסוק החינוכי, טמונה בשותפות התלמידים ובהובלתם ההחלטה להנציח את אביו של ליאב, מרגשת מאוד ומחייבת. מכינת י"ב היא דוגמא מצוינת לשותפות תלמידים ולקיחת אחריות, התלמידים הופכים את שנת השמינית לשנה עמוסה, ערכית ומשמעותית, עסוקים בבניית האישיות ובאימון שרירי הבחירה על מנת להפוך לבוגרים ואזרחים טובים יותר, אנחנו גאים בהם''.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו