"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X
שיתוף כתבה
כמה עובדי הוראה שבתו או "חלו"? במשרד החינוך לא חושפים את הנתונים; אלו בתי הספר שלא ייפתחו
חרף הוראת בית הדין לעבודה, מורים וגננות רבים ברחבי הארץ הודיעו על היעדרות בשל מחלה, מה שהוביל לסגירת מוסדות חינוך רבים • במשרד החינוך קיימת טכנולוגיה המאפשרת מעקב מדויק אחר נוכחות צוותי ההוראה, אך שם נמנעים מפרסום הנתונים המלאים • ביום שישי האחרון, כ-10% מהגנים נותרו סגורים במסגרת המחאה נגד הפחתת השכר
שביתת עובדות ועובדי ההוראה. צילום: יהושע יוסף

כמה עובדי הוראה שבתו או "חלו"? במשרד החינוך לא חושפים את הנתונים; אלו בתי הספר שלא ייפתחו

חרף הוראת בית הדין לעבודה, מורים וגננות רבים ברחבי הארץ הודיעו על היעדרות בשל מחלה, מה שהוביל לסגירת מוסדות חינוך רבים • במשרד החינוך קיימת טכנולוגיה המאפשרת מעקב מדויק אחר נוכחות צוותי ההוראה, אך שם נמנעים מפרסום הנתונים המלאים • ביום שישי האחרון, כ-10% מהגנים נותרו סגורים במסגרת המחאה נגד הפחתת השכר

,עודכן
0השמעה
[object Object]

גם אחריההחלטה שהתקבלה הבוקר (ראשון) בבית הדין לעבודה, לפיה הלימודים במוסדות החינוך החלו בשעה 10:00 (ולא ב-11:00 כפי שתכננו צוותי ההוראה המוחים) במקביל למו"מ מחודש בין הצדדים, מוסדות חינוך רבים יישארו סגורים גם אחרי כן - שכן מורות רבות הכריזו על יום מחלה. במערכת החינוך מעריכים כי 10% מעובדי ההוראה של ההסתדרות לא הגיעו. מדובר, בהערכה גסה, בכ-25 אלף נשות ואנשי צוות, גננות ומורות.

משרד החינוך מחזיק בטכנולוגיה שיכולה להראות באופן מפורט ובזמן קצר כמה עובדי הוראה לא יגיעו לעבודה היום וגם כמה מהגננות לא הגיעו לעבודה ביום שישי והגנים שבהן אין עובדות לא נפתחו.

הפגנת מורים בצומת ארלוזורוב בת"א,צילום: ישראל היום

מדובר בטכנולוגיה שהגיע לשיא בקורונה, ויכולה לתת תמונת מצב עדכנית על כל עובד הוראה, וכן על כל בית ספר, גן או כיתה - אפילו ברמת התלמיד, אם הגיע או לא הגיע לבית ספר.

עוד מוקדם לדבר על הנתונים המלאים של היום, אך לפחות לגבי יום שישי האחרון - אז פתחו הגננות בשביתה איטלקית - הנתונים מדברים על 10% מהגנים שלא נפתחו. כ-15% של גננות לא הגיעו לעבודה, אך בחלק מהמקומות הרשויות מצאו פתרון ופתחו את הגן באמצעות סייעות.

על אף הטכנולוגיה המתקדמת, במשרד החינוך לא פרסמו מיוזמתם את הנתונים על היקף הגנים הסגורים - ונראה כי הם חוששים מביקורת ציבורית.

גן ילדים סגור בתל אביב (ארכיון),צילום: יהושע יוסף

אזור המרכז

גם אחרי ההגעה להסכמה, בבתי ספר ובגנים בכל רחבי הארץ התריעו מראש כי לא יפתחו כלל את שעריהם - שכן רבים מהמורים הכריזו על היעדרות בשל מחלה. בחלק מהמקרים מדובר ביותר מ-90% מצוות ההוראה. במספר בתי ספר בתל אביב הודיעו על שיבושים: "מפאת מחלה של המורים בבית הספר, הם ייעדרו היום", נכתב בהודעה שקיבלו הורי התלמידים באחד מבתי הספר בעיר, "ולפיכך לא תהיה באפשרותנו לקיים שגרת לימודים ולפתוח את שערי בית הספר".

בבית ספר נוסף ברמת גן הודיעו שיקבלו רק ילדים עד כיתה ג' בגלל ש"יש הרבה מורים חולים". בעיריית גבעת שמואל ציינו כי גם שם המורים החלו להודיע בבוקר על ימי מחלה, ולא ידוע אילו מוסדות חינוך ייפתחו במהלך היום.

בהנהלת בית ספר יסודי בראשון לציון הובהר כי "עקב חופשת מחלה שנלקחה ע"י כלל המורים בבית-הספר, לא יהיה מי שיקבל את הילדים - אך צוות המנהלה ותומכות ההוראה נמצאים במוסד".

הורים ותלמידים בדרך לבית הספר (ארכיון),צילום: יוסי זליגר

אזור השרון

בהרצליה פרסמו את רשימתבתי הספר שיישארו סגורים בכל מקרה:

  • הנדיב
  • אלון
  • בן צבי
  • ברנדיס
  • לב טוב
  • אילנות
  • נוף ים
  • יוחנני
  • שזר
  • דמוקרטי
  • ברנר
  • נבון

עוד עדכנו כי גם חלק ממוסדות החינוך המיוחד בעיר לא ייפתחו. גם בעיריית רעננה הודיעו על שיבושים, עד כדי השבתה מוחלטת של חלק מהמוסדות למשך היום. באחד מבתי הספר בראש העין התריעו: "מעל 90% מהצוות החינוכי לא יגיע לעבודה. אנו נמתין להנחיות ולשינויים שעוד עלולים לקרות".

אזור הדרום

בדימונה עדכנו כי מספר בתי ספר וגנים לא יפעלו במהלך היום כולו בשל הודעות על מחלה מצד סייעות ומורות.

ראש עיריית אשדוד יחיאל לסרי פרסם הודעת תמיכה: "אנו עדים למחאה צודקת של גננות בכל רחבי הארץ, בעקבות הפחתה בלתי מתקבלת בשכרן. הגננות שלנו פועלות לאורך כל השנה במסירות אין-קץ, בשגרה ובחירום – ודואגות לילדינו כאילו היו שלהן. לא ייתכן שבמקום לתגמל יקצצו. לא זה המסר שאנחנו רוצים להעביר לילדינו".

גם באזור הצפון ובאזור יהודה ושומרון הוכרזה היעדרות נרחבת בקרב הצוות החינוכי, ועקב כך שיבושים ביום הלימודים.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו