"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X
שיתוף כתבה
הגננת שהסבירה לילדים על יום השואה - וכבשה את הרשת
הגננת ענתי דגני אבירם ניסתה ללמד את התלמידים שלה בדרך מקורית, למה מציינים את יום השואה • הילדים התחלקו בין הספסל לרצפה – ולמדו על אפליה דרך הגוף • "בעולם שלנו, במדינה שלנו – כל אחד יחיד ומיוחד" • אמרה ל"ישראל היום": "נעים לדעת שמה שיוצא לי מהלהב משותף להרבה אנשים"
(אילוסטרציה). צילום: iStockphoto

הגננת שהסבירה לילדים על יום השואה - וכבשה את הרשת

הגננת ענתי דגני אבירם ניסתה ללמד את התלמידים שלה בדרך מקורית, למה מציינים את יום השואה • הילדים התחלקו בין הספסל לרצפה – ולמדו על אפליה דרך הגוף • "בעולם שלנו, במדינה שלנו – כל אחד יחיד ומיוחד" • אמרה ל"ישראל היום": "נעים לדעת שמה שיוצא לי מהלהב משותף להרבה אנשים"

,עודכן
0השמעה
[object Object]

ענתי דגני אבירם, גננת ותיקה מרמת גן, בחרה להסביר לתלמידיה בבית על יום השואה בדרך פשוטה ומרגשת – כזו שהם לא ישכחו. היא לא התחילה בהיסטוריה, אלא בקבוצה של ילדים עם שיער חום ושחור. "שבו בבקשה על הרצפה", ביקשה מהם. אחר כך הצטרפו אליהם גם אלה שאין להם עיניים כחולות. ואז שאלה: "למה הילדים האלה ירדו לרצפה?"
הילדים ענו בלי להתבלבל: "לפי הצורה החיצונית".

בדיוק ככה התחילה השיחה. דגני המשיכה: "אם אני אומרת לכם שזה מה שקרה לפני המון המון שנים, שקם אדם מבולבל והחליט שמי שאין לו שיער בלונדיני או עיניים כחולות, אף ככה או ראש ככה – הוא לא בקבוצה. למה זה לא בסדר?"
הילדים אמרו שזה "לא חברי", והיא שאלה אם כולם נראים אותו דבר. אחד מהם אמר לה שיש לה שיער לבן – היא גיחכה וענתה: "זה שיער בלונדיני".

היא המשיכה: "לפני המון המון המון שנים קם אדם שהחליט שמי שלא נראה כמו שהוא רוצה – הוא לא בסדר". ושאלה: "היום זה יכול לקרות?". "לא", ענו הילדים. "כי יש לנו מדינה". "זו המדינה שלנו", חיזקה אותם. ואז סיכמה בפשטות: "אז פעם אחת בשנה, אנחנו נזכרים ביום הזה – שבו הרבה מאוד אנשים כמונו, יהודים, לא קיבלו אותם בגלל שהם נראו אחרת. בעולם שלנו, בגן שלנו, במדינה שלנו – יש אנשים מכל המינים וכל הסוגים. וכל אחד מהם יחיד ומיוחד".

הדרכה הורית

דגני אבירם היא גננת ותיקה ומוערכת במשרד החינוך, היא מנהלת גן ברמת גן ובשיחה עם "ישראל היום" סיפרה: "זה נראה לי הדבר הנכון לעשות, להסביר לילדים על השואה בגובה העיניים. חשוב לי להסביר להם לקבל את השונה כדי שזה ילווה אותם לעתיד".

על התוכן שקיבל המון תגובות אוהדות אמרה: "אני כל הזמן מעלה סרטונים והתגובות טובות. נעים לדעת שמה שיוצא לי מהלהב משותף להרבה אנשים. המטרה שלי היא לתת הדרכה הורית להמונים ובחינם ולעשות שינוי".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו