"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

התרגשות מהולה בגעגוע: גיא יעלה לכיתה א' כשאביו במילואים

לאחר שני סבבי מילואים בעזה, שרון אביו של גיא גויס למילואים בשלישית • גיא נאחז בתקווה שגם אביו ילווה אותו ביום הראשון ללימודים • האם נועה: "החודשים האחרונים מורכבים, אנחנו משתדלים לשדר יציבות ולא להישאב לשיח השלילי"

,עודכן
0השמעה
"החודשים האחרונים מורכבים". משפחת ליבורקין. צילום: יהושע יוסף

בבית משפחת ליבורקין ההתרגשות בשיאה. גיא בן ה־6 מרעננה יעלה השנה לכיתה א' וכבר חודשים שהוא מתרגש. אלא שעל החגיגה תעיב העובדה שאביו שרון לא יוכל להגיע עם בנו ליום הראשון ללימודים מאחר שהוא במילואים כבר בסבב השלישי. שרון גויס למילואים מאז 7 באוקטובר, מאז הספיק לשרת פעמיים בעזה וכעת הוא יצא לסבב מילואים נוסף ביו"ש.

ועדת החינוך בכנסת בדיון לקראת חזרת הלימודים ביישובי העוטף (06.03.24) // ערוץ הכנסת

גיא מספר: "כבר הכנתי את התיק והקלמר ואני מאוד מתרגש לעלות לכיתה א'. אני מחכה ללמוד אותיות, לשחק בחצר עם חברים ולהיות עם אחותי הגדולה גלי באותו בית ספר. אני מתגעגע לאבא, ורוצה לאחל לכל התלמידים שעולים לכיתה א' שיהיה להם בהצלחה".

אף שהוא במילואים, בשיחה עם "ישראל היום" אבא שרון שולח ברכה: "גיא יקר שלי, שתישאר ילד סקרן וחכם, תדע להסתכל על הטוב בכל דבר ולראות את הטוב בכל אדם".

"תדע לראות את הטוב"

גיא (6) הוא "ילד סנדוויץ'" - יש לו אחות גדולה, גלי (9), ואח קטן, לביא (1.5). מי שמתפעלת את הבית בחודשים האחרונים היא האם נועה. גם נועה וגם בעלה שרון הם אנשי חינוך - כבר יותר מעשור ששרון הוא מורה בתיכון מרכזי ברעננה, ונועה יועצת חינוכית שעובדת בסטארט־אפ בתחום החינוך.

נועה מספרת על ההתרגשות בבית וגם על הקושי: "זה פרק חדש בחיים, התחלה של מסע מאוד ארוך. גיא סופר ימים, הוא יודע ששרון לא יהיה ביום הראשון ללימודים ומובן שהוא מאוכזב, אבל אני חושבת שבניגוד לאחותו הגדולה הוא פחות מבין את המשמעות, ואולי יש בו אמונה או מחשבה ששרון יצליח להגיע. החודשים האחרונים מורכבים, זה מבאס ששרון לא יהיה חלק מהיום הזה, אבל אנחנו משתדלים לשדר לילדים יציבות, אנחנו לא נשאבים לשיח שלילי". החשש שמביעה נועה הוא מההיבט הרגשי ולא מזה הלימודי.

מורה מחוץ לבי"ס. שרון במילואים,

לדעתה מערכת החינוך לא ערוכה לספק מענה רגשי הולם למצב: "הרבה ילדים חווים טלטלות רגשיות בתדרים שהם לא מוכרים לנו. יש חשש מזה שאבא הולך למילואים, חשש לצאת מהבית".

לרגל העלייה של גיא לכיתה א' היא אומרת: "אני מאחלת לו שייהנה מהדרך, שיביא את הלב הטוב שלו לידי ביטוי, וכשהוא מזהה חבר בצרה - שיידע להושיט לו יד. מבחינתי זה יותר חשוב מהכל".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר