"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X
שיתוף כתבה
"פגיעה קשה": הורים לילדים עם אוטיזם הגישו עתירה נגד קיצור יום הלימודים
מוקדם יותר החודש, שר החינוך יואב קיש ומנכ"לו החליטו כי מסגרות החינוך המיוחד לתלמידים על הרצף האוטיסטי יפעלו בשנה הקרובה רק עד 16:00 • לטענת ההורים, החלטה התקבלה בסוף שנת הלימודים, תוך שלא נותר זמן הערכות סביר למשפחות הלמידים, טרם יישומה ולא קדם לכך שיח
כיתה בבית ספר. אין מורים, מגייסים גם כאלה ללא הכשרה ראויה. צילום: דוד כהן - ג'יני

"פגיעה קשה": הורים לילדים עם אוטיזם הגישו עתירה נגד קיצור יום הלימודים

מוקדם יותר החודש, שר החינוך יואב קיש ומנכ"לו החליטו כי מסגרות החינוך המיוחד לתלמידים על הרצף האוטיסטי יפעלו בשנה הקרובה רק עד 16:00 • לטענת ההורים, החלטה התקבלה בסוף שנת הלימודים, תוך שלא נותר זמן הערכות סביר למשפחות הלמידים, טרם יישומה ולא קדם לכך שיח

,עודכן
0השמעה

לאחרהפרסום ב"ישראל היום"- קבוצת הורים לילדים עם אוטיזם הגישו היום (שלישי) עתירה נגד החלטת שר החינוך על קיצור יום הלימודים לילדים עם אוטיזם. השר יואב קיש ומנכ"ל משרדו אסף צלאל החליטו כי מסגרות החינוך המיוחד לתלמידים על הרצף האוטיסטי יקוצרו בשנת הלימודים הקרובה ויפעלו רק עד השעה 16:00, במקום עד השעה 16:45.

שר החינוך יואב קיש,צילום: אורן בן חקון

בעתירה הם טוענים כי: "מדובר בפגיעה קשה בעשרות אלפי ילדים שאובחנו על הרצף האוטיסטי". ואף טוענים כי תוביל לפגיעה גם במשפחותיהם. הם טוענים כי ההחלטה התקבלה בסוף שנת הלימודים "תוך שלא נותר זמן הערכות סביר למשפחות הלמידים טרם יישומה. לא קדם שום שיח עם הוריה התלמידים במסגרות התקשורת". נוסף על כך, הם כי משרד החינוך לא ערך הליך בחינה של שאר האפשרויות שעל הפרק. ההורים טוענים כי ההחלטה לא חוקית ולא חוקתית ובהליך קבלת ההחלטות נפל פגמים רבים ומהותיים.

ההחלטה צפויה לפגוע במעל כ-20 אלף תלמידים ומשפחות. יש לציין כי עבור התלמידים והוריהם מדובר בטלטלה של ממש. הם טוענים כי היא קודם כל תפגע בשגרת היום של התלמידים ומעבר לכך גם ביכולת שלהם לצאת ולהתפרנס שכן יאבדו שעות עבודה משמעותיות. הסיבה להחלטה החריגה לקצר את יום הלימודים נעוצה לטענת משרד החינוך במחסור החמור בכוח אדם איתו מתמודדים בחינוך המיוחד.

השר קיש מציג את תכניתו למערכת החינוך (ארכיון) \\ דוברות משרד החינוך

עם זאת, המחסור היה קיים גם בשנים קודמות ועדיין הצליחו להפעיל את רוב המסגרות. זו הפעם הראשונה שבה משרד החינוך מקבל החלטה שרירותית כזאת ללא הבחנה בין רשויות שיכולות להפעיל את המסגרות באופן מלא וכאלה שלא.

במערכת החינוך כ-300,000 תלמידים זכאים לשירותי חינוך מיוחדים. הורים יכולים לבחור אם לשלב את ילדיהם בכיתה רגילה (לרוב עם סייעת שילוב). בנוסף, ניתן לבחור כיתת חינוך מיוחד בבית ספר רגיל. במקרים בהם הלקויות הן מורכבות לרוב התלמידים מגיעים לגן או כיתה לחינוך מיוחד בבית ספר לחינוך מיוחד. בשנת הלימודים הקודמת (תשפ"ג) כ-178 אלף תלמידים שולבו בגנים ובבתי ספר רגילים וכ-123 אלף תלמידים שובצו במסגרות חינוך מיוחד (בגני חינוך מיוחד, בבתי ספר לחינוך מיוחד ובכיתות חינוך מיוחד בבתי ספר רגילים).

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו