נשקו של אחד היורים במחבל מב"ש הוחרם: "פגיעה בביטחון האזרחים"

האזרח הגיע לתחנת המשטרה לצורך מסירת עדות ובדיקה בליסטית • במשטרה טענו שמדובר בנוהל שגרתי • ארגון המלווה את האזרח טען כי הוא סירב להתפנות ללא נשקו וכי המשטרה איימה לעכבו • סמוטריץ' קרא למפכ"ל להתערב באופן מידי • במשטרה החזירו הבוקר (רביעי) את הנשקים שהוחרמו מזירת האירוע לבעליהם

השוטרים מאיימים על היורה במחבל מבאר שבע שיעוכב אם יסרב להתפנות ללא נשקו // צילום: ארגון חוננו

סערה לאחר הפיגוע: נשקו של אחד היורים במחבל מבאר שבע הוחרם אתמול (שלישי) לצורך בדיקה בליסטית ולאחר שמסר עדות בתחנת המשטרה בבאר שבע. על פי ארגון "חוננו", האזרח סירב לעזוב את תחנת המשטרה ללא נשקו והמשטרה איימה כי תעכב אותו.

על פי הוראת המפכ"ל קובי שבתאי, נשקיהם של האזרחים שנטרלו את המחבל נבדקו אמש במעבדה הבליסטית בירושלים והבוקר, בתיאום מלא עם בעליהם הם הושבו אליהם.

בכיר במשטרה אמר ל"ישראל היום": "יש לשבח את האזרח שמנע פיגוע גדול יותר. הנשק נלקח ממנו לבדיקה בליסטית. זה נוהל רגיל ויושב לו בתום הבדיקה. האזרח לא נחקר אלה מסר עדות".

כמו כן, מפכ"ל המשטרה הורה לפתוח כבר אתמול בלילה את מעבדת הנשק של המשטרה בירושלים ולבדוק ללא עיכובים את הנשקים ומיד לאחר מכן להשיב אותם לבעליהם. במקביל, תתאפשר להם להגיע עם השוטרים לבדיקה לאחריה ילוו אותם לביתם. אם יבחרו שלא להצטרף להליך הבדיקה ילוו אותם וישיבו להם את נישקם עוד הלילה.

מהמשטרה נמסר: "בהמשך לפניות כתבים, כלי הנשק שבוצע בהם שימוש כנגד המפגע היום באירוע הטרגי נלקחו כחלק מפעולות חקירה מקובלות שבסיומן יוחזרו לבעליהם. מדובר בנוהל שגרתי בחקירה מהסוג הזה. האזרחים שינטרלו את המחבל פעלו בתושייה רבה בשטח ומנעו פיגוע קשה יותר".

עוד הוסיפו: "בכל הנוגע להחזרת כלי הנשק של האזרחים שפעלו לעצירת המפגע בפיגוע היום בעיר באר שבע ברצוננו להבהיר: במשטרת ישראל משבחים את המענה האזרחי לעצירת המפגע בפיגוע הקשה שאירע היום בעיר באר שבע. עפ"י הוראת החוק כלי הנשק נלקחו כמקובל לביצוע בדיקות בלסטיות שהינם חלק בלתי נפרד מחקירת האירוע. על מנת למנוע את עוגמת הנפש של האזרחים שפעלו באומץ ובנחישות, הבדיקות הנדרשות יבוצעו עוד הלילה ובסיומן כלי הנשק יוחזרו לבעליהם".

צוות זק"א בזירת הפיגוע בבאר שבע, צילום: אי.אף.פי

מטעם ארגון "חוננו" נמסר: "ארגון חוננו מסייע לאזרח שנטרל את המחבל מול משטרת ישראל אשר מסרבת להחזיר לאזרח את נשקו, כעת בתחנת המשטרה, לאחר שמסר עדות על הפיגוע הקשה".

עו"ד עדי קידר מהארגון מסר: "‏המשטרה מסרבת להחזיר ליורה אשר נטרל את המחבל את נשקו האישי, חרף דרישתו והחשש שלו לאור העובדה שתמונתו מתנוססת בכל מקום, ואף מקום מגוריו פורסם. המשטרה התנהלה באופן לא מכבד, בכך שהפטירה אותו בכך שהוא יכול לשכור חברת אבטחה פרטית, היחס המחפיר שהוא זכה רק מחזק את הקושי מחוסר ההרתעה שהמשטרה מייצרת. הדברים חמורים ואנו דורשים את החזרת הנשק עוד הלילה".

יו"ר הציונות הדתית ח"כ בצלאל סמוטריץ' הגיב לאירוע: "התנהלות המשטרה מול הגיבור שחיסל את המחבל וסיים את מסע ההרג שלו היא בלתי נסבלת ובלתי מתקבלת על הדעת ופוגעת בביטחון אזרחי ישראל. אני קורא למפכ"ל להתערב באופן מידי ולשים סוף לסאגה".

גם שרת הפנים איילת שקד  התייחסה לאירוע: "אכן במשטרת ישראל יש נוהל שכל נשק שיורה עובר בדיקה בליסטית. במקרה הזה צריך לחרוג מהנוהל, להפעיל שכל ישר ולאפשר לגיבור שירה במחבל לחזור הביתה עם נשקו".

שר התקשורת יועז הנדל אמר כי על המשטרה לשחרר את הנשק ליורה: "המשטרה צריכה לשחרר עכשיו את היורה עם הנשק האישי שלו וצל”ש על חיסול המחבל בזמן אמת".

חברת הכנסת שירלי פינטו הצטרפה לחבריה בקואליציה: "קוראת למשטרה לשחרר מידית את נהג האוטובוס מהחקירה ולהחזיר לו את נשקו. הוא פעל באומץ ועצר את הטבח בבאר שבע. אדם זה הוא גיבור ישראל! 'הבא להורגך השכם להורגו'. ככה פשוט".

 
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר