תכנן לתקוף את הח"כ לשעבר תמורת אלפי דולרים לאחר שגויס בטלגרם

הפרקליטות הגישה כתב אישום נגד אסף ישראל אריה, תושב ב"ש שיצר קשר בטלגרם עם גורם עוין שניסה להפעיל אותו נגד מוסי רז • הוא אף התבקש להעביר את כתובתו של ראש השב"כ לשעבר, רונן בר

מה שהחל בהודעה אחת בטלגרם מגורם שהציג עצמו כפעיל ימין, הסתיים על פי כתב האישום בתוכנית אלימה שכללה איסוף מודיעין על חבר הכנסת לשעבר מוסי רז, הצטיידות בסכין ובתרסיס גז פלפל, קבלת תשלום של יותר מאלף דולר במטבע דיגיטלי, ובהמשך אף הצעה לבצע משימות נוספות.

כעת הוגש נגד תושב באר שבע, אסף ישראל אריה, כתב אישום חמור המייחס לו, בין היתר, קשירת קשר לפשע, השמדת ראיות, שיבוש הליכי משפט והחזקת סכין.

ח"כ לשעבר מוסי רז. הנאשם תכנן לרסס אותו בגז פלפל, צילום: אורן בן חקון

על פי כתב האישום, שהוגש על ידי פרקליטות מחוז מרכז, ב-17 ביוני פנה לנאשם באמצעות הטלגרם גורם עוין שהזדהה בשם "אבי", אשר הציג בפניו מצג שווא שלפיו הוא פעיל בארגון ימין המחפש פעילים למשימות בתשלום "לטובת הצלת העם".

בתחילה התבקש הנאשם להדפיס מנשרים ולחלקם, אולם לפי האישום הוא השיב כי בשל מאסרים שריצה בעבר הוא מסוגל לבצע "עבודות יותר רציניות", ובהן "דקירה של אדם והצתה".

עוד נטען כי לאחר מכן התבקש לנקוב במחירים עבור ביצוע מעשי אלימות שונים והשיב כי עבור הצתת רכב ריק הוא דורש בין 10,000 ל-20,000 שקלים, ואילו עבור דקירת אדם דרש 100 אלף שקל, תוך שהבהיר כי הוא דורש מחצית מהסכום מראש.

בהמשך, כך לפי האישום, הנחה אותו אותו גורם לצלם את ביתו של חבר הכנסת לשעבר מוסי רז, שהוגדר בהתכתבות כ"איש שמאל", תמורת 1,000 שקלים, והבטיח תשלום נוסף אם יצלם גם את רז עצמו.

עוד נטען כי בין השניים סוכם שהנאשם יכה את רז או לחלופין ירסס אותו באמצעות תרסיס גז פלפל תוך תיעוד המעשה, בתמורה ל-8,000 שקלים.

לפי כתב האישום, הנאשם ביקש שלא להשתמש בטלפון האישי שלו לצורך ביצוע המשימה. בעקבות זאת, הונחה לרכוש מכשיר טלפון חדש וסים משולם מראש, ובהמשך התקין בו ארנק דיגיטלי לצורך קבלת התשלום.

הוא נסע מבאר שבע ללוד, רכש את המכשיר והסים, ועדכן את "אבי", אשר העביר אליו 345 דולר באמצעות הארנק הדיגיטלי ואף מסר לו פרטי כרטיס אשראי לצורך פתיחת חשבון טלגרם חדש במידת הצורך.

רונן בר. עבור 25 אלף שקלים הנאשם הסכים להעביר את כתובתו, צילום: אורן בן חקון

במקביל, כך נטען, שלח תמונות של סכין בעלת להב באורך 10 סנטימטרים, של תרסיס גז פלפל ושל הסים כדי להפגין את רצינות כוונותיו.

עוד עולה מכתב האישום כי הנאשם השאיר את הטלפון האישי שלו בבית חבר בלוד, נסע לשוהם כשהוא מצויד בסכין, בתרסיס גז הפלפל ובטלפון המבצעי, והגיע סמוך לביתו של מוסי רז.

שם, כך נטען, צילם מספר תמונות וסרטונים של הבית ושלח אותם ל"אבי" עד שקיבל ממנו הודעה שלפיה "המשימה בוצעה בהצלחה". בהמשך כתב כי אינו מתכוון לבצע את תוכנית התקיפה באותו יום וכי "ישלח ילד" שיעשה זאת בהמשך. לאחר שהמתין במקום כעשר דקות ועדכן כי הגיעו ניידות משטרה, קיבל אישור לעזוב את המקום.

לפי האישום, לאחר מכן כיבה את הטלפון המבצעי, חזר ללוד כדי לאסוף את הטלפון האישי, וקיבל תשלום נוסף של 689 דולר עבור ביצוע המשימה באופן חלקי.

השניים המשיכו להתכתב, כאשר "אבי" שאל אם יהיה מעוניין לבצע משימות נוספות והנאשם השיב בחיוב. מספר ימים לאחר מכן, כך נטען, התבקש להעביר את כתובתו של ראש השב"כ לשעבר רונן בר תמורת 6,000 שקלים.

על פי כתב האישום, הנאשם דרש 25 אלף שקלים עבור המשימה וביקש מחצית מהסכום מראש, אולם לבסוף השניים לא המשיכו בקידום המשימה.
הפרקליטות הוסיפה כי לפני מעצרו מחק הנאשם את ההתכתבויות עם "אבי" בטלגרם "בכוונה למנוע את השימוש בהן לראיה", ובהמשך ניפץ את הטלפון המבצעי והשליך אותו "בכוונה למנוע או להכשיל הליך שיפוטי או להביא לידי עיוות דין בהעלמת ראיות".

עוד נטען כי בעת שנעצר בלוד, ב-24 ביוני, נמצאה הסכין ברשותו. בסך הכל, כך לפי כתב האישום, קיבל מהגורם עמו התכתב סכום כולל של 1,034 דולר באמצעות הארנק הדיגיטלי.

בכתב האישום מייחסת הפרקליטות לנאשם כי "קשר קשר עם אבי על מנת לבצע עבירות פשע מסוג הצתה, פציעה בנסיבות מחמירות", כי השמיד במזיד את ההתכתבויות מתוך ידיעה שהן עשויות לשמש ראיה, כי ניפץ והשליך את הטלפון המבצעי במטרה לשבש את החקירה, וכן החזיק סכין בשתי הזדמנויות מחוץ לביתו שלא למטרה כשרה.
בד בבד עם הגשת כתב האישום הגישה המדינה בקשה לעצור את הנאשם עד תום ההליכים. בבקשת המעצר נטען כי נשקפת ממנו מסוכנות לביטחון הציבור וכי פעל מתוך מניע כספי כאשר היה מוכן, לפי הנטען, לבצע מעשי אלימות כלפי אדם שאינו מכיר. עוד נטען כי התנהלותו, ובה מחיקת ההתכתבויות, השמדת הטלפון והשימוש באמצעים שנועדו להסתיר את פעילותו, מלמדת גם על חשש ממשי לשיבוש הליכי משפט.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר