דובר צה״ל הודיע הלילה (בין חמישי לשישי) על פתיחת תרגיל מטכ"לי רחב היקף בשם "גופרית ואש", המתקיים במתכונת פתע - כחלק מבוחן רמטכ״ל שנועד לבחון את מוכנות הכוחות לאירוע מתפרץ בגבול המזרחי. התרגיל, המתוכנן מראש במסגרת גרף האימונים של אגף המבצעים לשנת 2026, צפוי להימשך עד שעות הצהריים.
החזית הכפולה של ירדן: סכנות פנימיות מול שינוי במודל הביטחוני
במהלך התרגיל ייבחנו מגוון תרחישים מבצעיים המדמים אירועים מתפרצים, תוך תרגול כלל הדרגים, מהמטכ״ל ועד לכוחות הפועלים בשטח, בדגש על גזרת הגבול המזרחי שבה פועלות אוגדות 80 ו־96. בצה״ל מדגישים כי המטרה היא לבחון את רמת הכוננות, קצב התגובה והפעלת המפקדות והכוחות בתרחישים משתנים.
"אין חשש לאירוע ביטחוני"
"במסגרת הפעילות תורגש תנועה ערה של כוחות ביטחון, כלי טיס וכלי רכב באזור ים המלח והמרחב המזרחי", נמסר. "אין חשש לאירוע ביטחוני. מדובר בתרגיל בלבד. נציגי מבקר צה״ל פרוסים בבסיסים השונים ועוקבים אחר התנהלות הכוחות לאורך התרגיל".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
