הפרקליטות הודיעה היום (חמישי) כי ד"ר מוחמד עזאם, ששימש כרופא בבית החולים "סורוקה" בבאר שבע, הורשע לאחרונה בעבירה של חברות בארגון הטרור דעאש.
נשבע אמונים לדאעש וניסה להתחמש: סוכל פיגוע נגד חיילים בצפון
מכתב האישום, ועל פי שורה של עדויות וחוות דעת מומחה, עולה כי החל משנת 2014 צפה עזאם באופן אינטנסיבי בתכנים הנוגעים לפעילות ארגון דאע"ש. לאחר אירועי 7 באוקטובר 2023 וברקע מלחמת "חרבות ברזל", עזאם נשבע אמונים לארגון.
עוד עולה כי הנאשם שלח לחבריו תיעודים מאירועי שבעה באוקטובר, תוך שנימת התכתבותו שקיפה לעג ושמחה לאידה על המצב במדינה. כמו כן, במהלך שנת 2024, הוריד עזאם מידע בנוגע לאופן הכנת חומרי נפץ ובנוגע לרעלנים.
"פרוטוקול הצטרפות"
בהכרעת הדין קבעה שופטת בית משפט השלום בבאר שבע, שוש שטרית, כי היעדר מגע ישיר עם נציג בארגון הטרור אינו גורע מהיותו של עזאם חבר בארגון, שכן פעל בהתאם ל"פרוטוקול הצטרפות" שהתווה הארגון לפעיליו בזירות חוץ. קביעה זו התבססה, בין היתר, על חוות דעת שהוגשה במהלך המשפט, מהן עולה כי דאע"ש ביצע שינוי מבני בארגון במטרה להתמודד עם יכולות סיכול גבוהות, ועבר למודל של השראה והנעת יחידים לפעולה, ללא צורך בהכוונה ישירה או קשר היררכי.
כמו כן, התייחסה השופטת לאחת העדויות שהוצגו במהלך המשפט, ממנה עולה כי "השילוב שבין נגישותו הפיזית של הנאשם לחיילים - ולאזרחים ישראלים בכלל - במסגרת עבודתו בבית החולים 'סורוקה' לבין 'אופי' השיח שקיים מול חבריו (בהם עלה רצון 'להרשים' אחד את השני בפעילות ברוח המדא"ס), עשוי היה להוביל את האחרון למימוש פעילות אקטיבית ברוח הארגון הקיצוניים, וייתכן כי אף היה מבצע זאת אלמלא נעצר".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
![[object Object]](/wp-content/uploads/2021/01/27/08/מורידים.-נכנסים.-מתאהבים.-דף-כתבה-מובייל.png)