דמות מוכרת ואהובה שתמיד התייצבה ראשונה לסייע לאחרים. צילום: ללא

"הוא מת בידיים של הבן שלו": סיפורו קורע הלב של עאמר חוג'יראת

עובד משרד הביטחון שנהרג אתמול מפגיעת כטב"ם בגבול הצפון, היה חלק מחמולה בדואית שרבים מבניה משרתים במערכת הביטחון • בנו שעבד לצדו ונפצע בתקרית, ראה את הכל לנגד עיניו • "אם החיילים היו לידם, כל זה לא היה קורה", סיפרה אלמנתו

עמאר חוג'יראת, תושב שפרעם ועובד משרד הביטחון, נהרג אתמול (שלישי) מפגיעת כטב"ם במהלך עבודתו בגבול הצפון. עמאר, שתואר על ידי קרוביו כאיש משפחה למופת ואיש עבודה ישר, הקדיש את חייו לפרנסת ילדיו ולעזרה לזולת.

"הוא הגיע לכל מקום שבו היו צריכים אותו כדי להבטיח עתיד טוב יותר לבנו ולבתו", ספד לו קרוב משפחתו עלי, והוסיף כי עמאר היה דמות מוכרת ואהובה שתמיד התייצבה ראשונה לסייע לאחרים, בשמחות ובעתות משבר כאחד.

יותר מ-450 טון חומר נפץ%3A הושמדה "עיר המקלט" של חיזבאללה מתחת לאדמה %2F%2F דובר צה"ל

האירוע הקטלני בלבנון הפך לטרגדיה כפולה עבור המשפחה, שכן בנו של עמאר עבד לצדו על הבאגר ברגע הפיצוץ ונפצע אף הוא. הבן שוחרר מבית החולים כשהוא בהלם, והגיע ישירות להלוויית אביו כשהוא מתקשה לעכל את המראות הקשים.

"הילד בהלם, הוא מעולם לא נחשף לדברים כאלה", שיתף עלי. "הוא סיפר שהם עבדו כרגיל ופתאום הכטב"ם התפוצץ עליהם. אבא שלו פשוט מת לו בידיים, הוא עדיין לא תופס את גודל האובדן".

המשפחה טוענת שהכוחות הותירו את עאמר לבדו. טנקים של צה"ל על גבול לבנון, צילום: אייל מרגולין

סמל למסירות וצניעות ששילם בחייו

משפחת חוג'יראת היא חלק מחמולה בדואית גדולה ומוכרת, שרבים מבניה משרתים במערכת הביטחון ותורמים למדינה. מותו של עמאר, שנהרג בעת מילוי תפקידו המקצועי, הותיר חלל עמוק בקהילה ובמשפחתו המורחבת. מסע הלווייתו הלילה היה רווי כאב, כאשר מאות ליוו את מי שהיה סמל למסירות ולצניעות, ומי ששילם בחייו בעת שעמל על הבטחת עתיד משפחתו,

"לבן היה חשוב להשתחרר מבית החולים כדי ללוות את אביו בדרכו האחרונה, הם היו קרובים מאוד", סיפרה סומיה, אלמנתו של עאמר. "הבן ראה את הרחפן בא והוא צעק ואמר לאבא שלו תיזהר יש רחפן. אבא שלו התחיל לרוץ והרחפן רדף אחריו".

סומיה נפרדה מעאמר במילים קורעות לב ותיארה אותו כ"אדם הכי טוב בעולם", לשניים שני ילדים. הוא עבד במשך שנים עם משרד הביטחון - עבודה שהפכה בתקופה האחרונה למסוכנת מתמיד, אך נותרה מקור הפרנסה המרכזי עבורו ועבור משפחתו. "הרבה פעמים אמרנו לו לא לעבוד שם כי זה מסוכן", אמרה בכאב, אבל הוא היה אומר "אין עבודה בזמן הזה, רק עם הצבא".

בנה שנפגע בתקרית אמר לאמו שהטנק היה צריך להיות צמוד אליהם ולא לעזוב אותם, אבל הוא התרחק והשניים נותרו לבדם. "הכל קרה מול העיניים שלו. הוא ירד בריצה מהבאגר והתחיל לצעוק עד שהגיעו החיילים. אם הם היו לידם, לא היה קורה מה שקרה". 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...