"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

להפוך את הסימפטום לבעיה: הטעות הגדולה של נתניהו בחזית הצפונית

חודש של לחימה מתמשכת בצפון מותיר את התושבים תחת שחיקה מתמשכת, אך עבורם מטרות המלחמה ברורות - לא עוד סבבים ושקט מדומה אלא שינוי מציאותי בשטח • במקום מענה לשורש הבעיה, האחריות נדחקת לרשויות המקומיות • כך נראית מדיניות שמעמיקה את המשבר במקום לפתור אותו

,עודכן
0השמעה
נתניהו בפגישה עם ראשי הרשויות בצפון (ארכיון). צילום: עמוס בן גרשום /לע"מ

זר לא יבין את התסכול של תושבי הצפון מחודש של ירי מתמשך, שהסוף לא נראה באופק. מי שאמרו שפינוי בעבר היה טעות וניצחון עבור חיזבאללה, זועקים עכשיו לפינוי, לפחות של קשישים ומשפחות. בעבר מבצעים בלבנון נמשכו שבוע או שבועיים. מלחמת לבנון השנייה נמשכה 34 ימים. התושבים לא התפנו. ישבו במקלטים. אבל המדינה סיפקה להם מזון ותנאים. דילמת הפינוי תישאר בעינה.

ראש עיריית קריית שמונה אביחי שטרן: "הפסדנו עיר במדינת ישראל" // דוברות עיריית קריית שמונה

ראש הממשלההטיל את האחריות על ראשי הרשויות. לבקש מהם "למנוע עזיבה" זה להפוך את הסימפטום לבעיה. במקום לשאול למה אנשים בורחים, מצפים ממנהיגים מקומיים לעצור אותם בכוח שכנוע. אם הממשלה רוצה שאנשים יישארו, היא לא צריכה לבקש - היא צריכה לגרום לזה לקרות. ביטחון אמיתי, שירותים, כלכלה, חזון. עד אז, הדרישה "למנוע עזיבה" נשמעת כמו ניתוק.

מדינת ישראל זנחה אותם. לא מדובר רק בתסכול מהזמן שלא מספיק להגיע לממ"ד מהסלון. וגם זה רק למי שיש מיגון, ולא יצא מהבית לקנות חלב. מצד אחד, המדינה דורשת להמשיך לצאת לעבודה. מנגד, זמן ההתרעה דורש מהם להישאר במקלט או בממ"ד.

נתניהו לראשי הרשויות בצפון: "נרחיב את רצועת הביטחון, עשו הכל למנוע עזיבה" // רועי אברהם/ לע"מ

לפני שנה ושלושה חודשים הבטיחו שהאיום הוסר, והמצב הביטחוני השתפר לאין שיעור. תושבי הצפון התנגדו לעצירת המלחמה. להסכם הפסקת האש הגרוע שנחתם. הם לא ששים אלי קרב. הם למודי קרבות ושבעי הבטחות.

צה"ל שיקר, ולא בפעם הראשונה, לתושבים שאין להם מה לדאוג. ובסוף מסתבר שהוא ידע שאלו יהיו היקפי הירי של חיזבאללה, אבל שכח לספר על כך לתושבים. הממשלה שוב הוכיחה שהצפון לא מעניין אותה. היא לא שיקמה, ובטח שלא פיתחה, את האזור. היא זרקה כסף בתוכניות שלא מייצרות מקומות עבודה. לא הביאה מפעלים. לא נתנה הטבות שימשכו אוכלוסייה חזקה, והשאירה את תושבי אצבע הגליל בכלל וקריית שמונה בפרט להתגושש ביניהם ולהתמודד עם השאלה הקבועה: אז בכל זאת תצביעו ליכוד. כאילו שבעבר היה כאן גן עדן.

צה"ל שיקר, ולא בפעם הראשונה, לתושבים שאין להם מה לדאוג. פגיעה באוטובס בקריית שמונה משיגור של חיזבאללה,צילום: דוברות מד"א

לתושבי הצפון מטרת המלחמה בלבנון ברורה. לא עוד סבב מעבר לפינה. לא עוד שקט מדומה. דרום לבנון נקי מתושבים עד לליטני. ואחרי הביטחון - פיתוח כלכלי. הטבות מס. מקומות תעסוקה איכותיים. חינוך איכותי. שיחזירו קודם את התושבים שעזבו, ואחריהם יבואו תושבים חדשים.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר