יו"ר מושב מרגליות, איתן דוידי, התפרק היום (רביעי) בשידור חי במהלך ראיון לעופר חדד ועמליה דואק בחדשות 12. דוידי ספד לנוריאל דובין ז"ל אשר הכיר אותה ואת משפחתה מקרוב ולא הצליח לעצור את הדמעות.
"ידענו שזה יקרה. צרחתי את נשמתי בכל מקום שרק אפשר... שנגיע ויהרגו בנו ויפגעו בנו.", אמר דוידי בשידור, כשהוא מתייחס למותה הטרגי של נוריאל דובין ז"ל אתמול (שלישי).
חצי שנה לפני החתונה - נוריאל דובין נרצחה
נוריאל דובין ז"ל, בת 27 מבני יהודה במקור, עברה להתגורר במרגליות יחד עם בן זוגה ידיד סבגי, לאחר ששניהם הכירו בפינוי בתחילת המלחמה. השניים תכננו להקים את חייהם בקו העימות והיו אמורים להתחתן ב-1 בספטמבר הקרוב.
פגיעת הרקטה אמש גדעה את התוכניות הללו והובילה למותה. דוידי, תיאר בראיון את התסכול העמוק מהיעדר הביטחון הבסיסי ואמר כי לא הגיוני שתושבים אינם יכולים להסתובב ברחובות או לצאת מבתיהם בשל האיום המתמיד.
מתפרק וזועק: ראיון מסעיר ב'מהדורת היום' עם איתן דוידי יו"ר מושב מרגליות. pic.twitter.com/0lFnlVprle
— זירת החדשות (@ZiratNews) March 25, 2026
דוידי תקף את התנהלות המדינה במלחמה זו
בהמשך הביע דוידי ביקורת חריפה על תפקוד המדינה והצבא מול האיום בגבול הצפון. הוא ציין כי המושבים וקריית שמונה סופגים מכות אנושות וכי התושבים נלחמים על הבית ללא גב ממשלתי מספק.
"אנחנו עושים כל מה שאנחנו יכולים פה, אבל אין פה מדינה מאחוריך", הצהיר דוידי, והוסיף דרישה למקבלי ההחלטות לפעול באופן מיידי או להודות בחוסר מסוגלות לטפל באירוע. הוא סיכם את דבריו בקריאה למדינה לעשות "מה שצריך כבר ריבונו של עולם", תוך שהוא מדגיש את המחיר הכבד שמשלמים יישובי הגדר.
