יושב ראש ישראל ביתנו, ח"כ אביגדור ליברמן דורש לפעול במהירות למניעת תרחיש של השבעה באוקטובר ביהודה ושומרון. זאת בעקבות הפרסום ב"היום" על האימונים, הנשק וכוחות הצבא שמחזיקה הרשות הפלסטינית.
שר הביטחון לשעבר התייחס לפרסום במליאת הכנסת והזהיר מפני תרחיש היפוך קנים ביהודה ושומרון מצד שוטרי הרשות.
במכתב ששלח לאחר דבריו החריפים ליו"ר מועצת יש"ע ישראל גנץ, כתב ליברמן: "אני פונה אליך לאור התיעודים מהחודשים האחרונים המעידים על התעצמות בשגרת האימונים של מנגנוני הביטחון הפלסטינים, שבניגוד גמור לכל ההסכמים הפכו מכוח שיטור לכוח צבאי הכולל יחידות קומנדו המתמחות בלחימה בשטח בנוי ופלישה מהירה בדומה ליחידות צבאיות טקטיות".
ליברמן ציטט את הנתונים שפורסמו ב"היום" וציין, כי "נכון להיום כוח השיטור הפלסטיני מונה יותר מ-60 אלף חמושים בזמן שהאוכלוסייה הפלסטינית ביו״ש מונה כ-3 מיליון בני אדם. לצורך השוואה, משטרת ישראל, כולל מתנדבים מונה פחות מ-30 אלף איש ואוכלוסיית מדינת ישראל מונה 10.2 מיליון בני אדם".
"יחידות עילית שמחכות ליום פקודה"
עוד ציין שר הביטחון לשעבר במכתבו "הבעיה המרכזית היא שבתוך כוח השיטור הפלסטיני הוקמו יחידות עילית כמו בכל צבא שמתכונן ליום פקודה. לדוגמה יחידה 101 שמתמחה בלחימה בשטח בנוי המונה כ-2000 חמושים ויחידת S.A.T המתמחה בפשיטה מהירה על אופנועי ספורט וירי תוך כדי תנועה המונה גם כ-2000 חמושים".
עוד הזהיר כי "הנשק הקל שהיה מיועד לצורכי שיטור ושמירה על הסדר, הוחלף במטולי אר.פי.ג'י, נשקי צלפים, מקלעי P.K.M, רכבים משוריינים ועוד. לא צריך להיות מומחה גדול בנשקים כדי להבין שאר.פי.ג'י לא נועד לפיזור הפגנות. כמו כן, הוקמה יחידת עטלף, במתכונת היחידות המובחרות של אמ"ן, שמתמחה במבצעים בחתימה נמוכה, בלחימה לילית ובאיסוף מודיעיני חשאי. היחידה כמעט לא אוספת מודיעין על ארגוני טרור כגון חמאס והגי'האד, אלא בעיקר על מחנות ויחידות צה"ל הפרוסות ביו"ש ועל היישובים היהודים במקום".
ליברמן הוסיף כי "ליחידה יש תיקים מפורטים על כל ישוב וישוב ועל כל בסיסי צה"ל, בדגש על סידורי ביטחון, דרכי גישה ומילוט ועוד. זאת ועוד, הנהגת הרש"פ מחממת את האווירה ביו"ש בכוונת מכוון באמצעות יצירת פרובוקציות ויחסי ציבור מסיביים, בעיקר בתקשורת הזרה, במטרה להכין את דעת הקהל העולמית כנגד ישראל, לקראת מתקפה שעלולה לקרות על היישובים ביו"ש, תוך הטלת האחריות לפלישה כזאת על מדינת ישראל והמדיניות שלה ביו"ש".
לסיום כתב ליברמן ליו"ר מועצת יש"ע כי "העיתוי הנוח מבחינת הרש"פ למתקפה עלול להפתיע אותנו שוב. כיו"ר מועצת יש"ע עליך לפעול על מנת לסכל את האפשרות שאנחנו נמצא את עצמנו בעוד אסון בדומה ל-7 באוקטובר.
"אני קורא לך לדרוש להיפגש עם ראש השב"כ על מנת לבחון לעומק את הסוגיה כפי שהוצגה במכתב זה. כמו כן, עליך לדרוש פגישה עם אלוף פיקוד המרכז ומפקד אוגדת יו"ש, על מנת שיציגו לך את הערכותיהם לגבי היקף כוח השיטור הפלסטיני, סוגי הנשק העומדים לראשותם ופעילותם של היחידות המיוחדות".
"בעקבות תחקיר עמותת רגבים, אודות התעצמות הכוחות המזוינים ביהודה ושומרון, הגשתי בקשה לדיון מהיר בועדת חוץ ובטחון.
בדיון נדרוש לבחון את היערכות הצבא לסיכול ומניעת מתקפה בנוסח ארועי ה-7.10, ואף פירוק תשתיות הטרור כהגנה על בטחון תושבינו."

