"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

העם האיראני יתקומם? כ"ץ: "מאמין שזה יקרה" | צפו

שר הביטחון ביקר בבנימין כדי לדון במיגוניות החסרות ביישובים, והתייחס גם למשך המלחמה מול איראן ולתוצאותיה • בהתייחסות למערכה בדרום לבנון אמר: "תושבי הצפון לא יחזרו עד שיזכו להגנה" • ראש מועצת בנימין: "אתם עושים היסטוריה"

,עודכן
0השמעה
ישראל כ"ץ בביקור בבנימין. צילום: דוברות מועצת בנימין

בביקור שערך היום (שני) בבנימין, שר הביטחוןישראל כ"ץאמר לראש המועצה ישראל גנץ כי הממשלה תפעל להשלים את המיגוניות החסרות ביישובים.כמו כן, התייחס ללחימה בכלל הגזרות. במערכה מול איראן טען כי "מאמין" שאזרחי איראן יתקוממו נגד המשטר ויפילו אותו. אחרי שהכריז מוקדם יותר על התמרון הקרקעי בלבנון, אמר כי "תושבי הצפוןלא יחזרו לבתיהם עד שיזכו להגנה".

כ״ץ על התקוממות אפשרית של העם האיראני: "מאמין שזה יקרה" // דוברות מועצת בנימין

במהלך ביקורו, השר כ"ץ סקר את היערכות המועצה והיישובים לתקופת הלחימה, קיים דיון עם גורמי הביטחון והחירום והתייחס גם לצורך בחיזוק המיגון ביישובים ובשכונות שבהם קיים מחסור במיגוניות.

כ"ץ אמר כי הממשלה תפעל להשלים את הפערים בנושא המיגון והבהיר כי יפעל להביא החלטת ממשלה שתספק מענה רחב לנושא בכל הארץ. לדבריו, המחסור במיגוניות ביישובים שונים, ובהם יישובים כפריים ושכונות ללא מיגון זמין, מחייב טיפול מערכתי והאצת ההצטיידות.

"הזירה המרכזית - איראן"

בדבריו אף התייחס השר למערכה האזורית והדגיש כי הזירה המרכזית נותרה איראן. "הזירה המרכזית היא איראןותישאר איראן, כי אסור לנו לוותר על ההזדמנות. כל מה שתלוי בנו ובארצות הברית אנחנו עושים. יש נחישות להמשיך ולעשות את הדברים שאנחנו עושים.

זירת נפילת הטיל האיראני בזרזיר,צילום: יוסי זמיר

"אבל יש דבר אחד שתלוי בעם האיראני. אנחנו מאפשרים להם. זה לא צריך לקחת הרבה זמן להחליט שהם קמים מול המשטר שיורה בהם ורוצח בהם ומסלקים אותו. אם זה יקרה נשיג 150 אחוז, אם לא נשיג 100 אחוז. אני מאמין שזה יקרה. גם אם זה לא קורה באופן מיידי, זה יכול לקרות בהמשך. אנחנו פועלים מתוך הנחה שזה יכול לקרות עכשיו ונעשה הכל למען העניין".

"האיום עדיין קיים"

בהתייחסות למצב בגבול הצפון, השר אמר כיישראל תמשיך לפעול- עד שיובטח ביטחון מלא ליישובים. "הרחבנו את מרחב הביטחון והמדיניות שלנו חד משמעית: הם לא יחזרו עד שתושבי הצפון יזכו להגנה. לא נחזיר אנשים לבתים שלהם כשהאיום עדיין קיים".

"אנחנו נמצאים באזור הביטחון ובכתר החרמון ולא זזים משם", אמר השר בהתייחסו גם לפעילות בזירה הסורית. "לא מתכוונים לזוז. הרחבנו שם את האחיזה שלנו ואנחנו שולטים על רובו של המרחב".

תקיפות צה"ל בלבנון במהלך מבצע "שאגת הארי",צילום: אייל מרגולין-ג'יני

יהודה ושומרוןאנחנו פועלים בצורה התקפית מול מחנות הטרור", התייחס השר גם לגזרת יו"ש. "במחנות כמו ג'נין, נור א־שמס וטולכרם נבנו גדודים חמושים לכל דבר עםתשתיות טרור. קיבלנו החלטה ברורה - צה"ל נכנס פנימה, המחבלים יוצאים החוצה והחיילים נשארים. זו המדיניות וכך זה יהיה".

"נלחמים על חירותינו"

ראש מועצת בנימין ויו"ר מועצת יש"ע ישראל גנץ הודה לשר הביטחון על פעילותו לחיזוק הביטחון וההתיישבות ואמר כי המערכה הנוכחית היא מאבק על עתידה של מדינת ישראל. "עם ישראל נלחם היום על חירותו, על עתידו ועל מורשתו. מול מי שמאיים להשמיד אותנו אנחנו לא רק נלחמים - אנחנו גם ממשיכים לבנות את הארץ ולחזק את ההתיישבות".

גנץ הוסיף כי בתקופה האחרונה מתרחשים תהליכים משמעותיים בתחום ההתיישבות. "מה שנעשה כאן בתקופה האחרונה זו היסטוריה. יש היום עשרות יישובים חדשים שנמצאים בשלבי הקמה שונים לצד מאות חוות שמחזיקות את השטח ושומרות על אדמות המדינה". לדבריו, ההתיישבות ביהודה ושומרון היא חלק מרכזי במערכה על עתידה של מדינת ישראל.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר