מימין: סא"ל אלה ואויה, דובר צה"ל, תא"ל אפי דפרין ואדרעי הפורש. צילום: דובר צה"ל

אביחי אדרעי בטקס הפרישה: "ההומור והעקיצות בפרסית - אסטרטגיה"

אדרעי, ראש תחום דוברות צה"ל בערבית נשא היום דברים בטקס חילופי ראש תחום ערבית ומזה״ת • הוא יוחלף על ידי סא״ל אלה ואויה לאחר שכיהן בתפקיד כ-20 שנים

לאחר 20 שנה, ראש תחום ערבית והמזרח התיכון בדוברות צה"ל, אביחי אדרעי, מסיים את תפקידו. מוקדם יותר היום (ראשון) התקיים בבית דובר צה״ל טקס חילופי ראש התחום שבו נשא אדרעי דברים.

אביחי אדרעי%3A "הצלחנו ליישם תפיסה דיגיטלית עם הומור כשצריך ועקיצות כאסטרטגיה%2C גם בפרסית%2F%2F דובר צה"ל

בדבריו התייחס אדרעי לפעילות דובר צה"ל בערבית, שעליה סיפר בין השאר, כי שמע מחטופים ששבו כיצד צפו יחד עם שוביהם המחבלים בסרטון על הלכות האסלאם כלפי שבויים, "שהיה מיועד בעיקר אליהם".

אדרעי ציין עוד כי הפעילות תחתיו לא הייתה שליפה מהמותן, אלא "תפיסה מסודרת שקראנו לה ל'התכתב עם האויב' ועשינו זאת תרתי משמע, כולל שימוש בסאטירה והומור כתפיסה ולא כהברקה". ראש התחום בערבית הפורש התייחס גם לחזית הפרסית. "לא התרכזנו רק בזירה הערבית ופתחנו את הפלטפורמה בפרסית. הצלחנו אחרי הרבה שנים של עבודה סיזיפית ליישם את התפיסה הדיגיטלית בערבית, גם בפרסית. דוברים רהוטים מלפנים, מסרים תקיפים אך אנושיים, הומור כשצריך, עקיצות והתכתבות שמייצרת אינטראקציה".

כאמור, סא״ל אלה ואויה החליפה בתפקיד את אל״ם אביחי אדרעי. אדרעי ימשיך לסייע לפעילות המערך בעיתות שגרה וחירום בתקן יועץ, ובתקופה הקרובה ימשיך להפעיל את החשבונות ברשתות החברתיות בשמו, בדגש על העברת מסרים באירועים מבצעיים.

ואויה גדלה בקלנסווה, ובגיל 22 התגייסה לשירות לאומי, אותו ביצעה בבית החולים מאיר בכפר סבא. שנתיים לאחר מכן החליטה להתגייס גם לצה"ל, ואחרי הטירונות הגיעה לשרת תחת אדרעי עצמו כמש"קית ניו מדיה במדור תקשורת ערבית בדובר צה"ל. את הצעד הזה הסתירה ממשפחתה, שגילתה על שירותה רק בהמשך הדרך.

שנתיים לאחר גיוסה יצאה ואויה לקורס קצינים במהלכו זכתה באות מצטיין הנשיא. כקצינה צעירה אלה חזרה לשרת במדור ערבית בתפקיד סגן ראש המדור. בשנת 2018 זכתה באות מצטיין ראש אמ"ץ, אז אהרון חליוה.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...