הכירו את "קפטן אלה": דוברת צה"ל בערבית החדשה

רס"ן אלה ואויה שמשרתת כסגניתו של אדרעי כבר מספר שנים, תיכנס בקרוב לתפקיד המשמעותי - ותועלה לדרגת סגן אלוף • בסרטונים של ואויה, שגדלה בקלנסווה והסתירה את שירותה הצבאי ממשפחתה, היא מצליחה להנכיח את הנרטיב הישראלי שנבנה מול העולם הערבי ומנסה להשפיע על דעת הקהל הערבי

אלה ואויה. צילום: דובר צה"ל

כפי שפורסם ב"היום": "קפטן אלה" תחליף את אביחי אדרעי, שהודיע על פרישתו מצה"ל לאחר 20 שנות שירות. היום (שלישי), רס"ן אלה ואויה (שמוכרת בעולם הערבי כ"קפטן אלה", שם שמלווה אותה מאז סדרת הרשת המיועדת לקהל הערבי שהחלה לפרסם לפני מספר שנים), מונתה באופן רשמי לדוברת צה"ל בערבית. 

נכון לרגעים אלו לא ידוע מתי תיכנס הקפטן לנעליו של אדרעי, שמשרתת כסגניתו כבר שנים מספר, אולם בתום דיונים בצבא הוחלט כי זו תיכנס בקרוב לתפקיד המשמעותי - ותועלה לדרגת סגן אלוף. אמנם לא מדובר בהפתעה גדולה לנוכח ניסיונה העשיר של ואויה, שידעו שעשויה לקבל את התפקיד אם תחליט להישאר בצבא, אך עד כה בצה"ל נמנעו מלסכם את העניין באופן סופי.

מי את קפטן אלה?

ואויה גדלה בקלנסווה, ובגיל 22 לערך החליטה שהיא מתגייסת לשירות לאומי, אותו ביצעה בבית החולים מאיר בכפר סבא. שנתיים לאחר מכן החליטה שהיא מתגייסת גם לצה"ל, ואחרי הטירונות הגיעה לשרת תחת אדרעי עצמו כמש"קית ניו מדיה במדור תקשורת ערבית בדובר צה"ל. את הצעד הזה הסתירה ממשפחתה, שגילתה על שירותה רק בהמשך הדרך.

כשנתיים לאחר גיוסה יצאה ואויה לקורס קצינים במהלכו זכתה באות מצטיין הנשיא. כקצינה צעירה אלה חזרה לשרת במדור ערבית בתפקיד סגן ראש המדור. בשנת 2018 זכתה באות מצטיין ראש אמ"ץ, אז אהרון חליוה.

ואויה היא מהקצינות המוערכות בדובר צה"ל, ובמשך השנים השכילה להבין כי הקהל עליו היא משפיעה בצורה הטובה ביותר מבחינת העברת הנרטיב הוא הקהל שנמצא בכלל ברשתות החברתיות.

הסתירה ממשפחתה, שגילתה על שירותה הצבאי בהמשך. אלה ואויה, צילום: דובר צה"ל

מתוך התפיסה הזו, יצרה לעצמה בשנת 2019 את השם "קפטן אלה", שמלווה אותה מאז. אלה מעלה סרטונים הן בעברית והן בערבית, שמגיעים לקהל יעד בכל רחבי העולם הערבי.

דרך הסרטונים הללו היא מצליחה להנכיח את הנרטיב הישראלי שנבנה מול העולם הערבי (בין היתר - חמאס הוא האויב, ומשטר האייתוללות באיראן הוא שגורם לתושבים לסבול). במסגרת תפקידה ואויה אחראית על הקשר של צה״ל לעולם הערבי - בין אם לקהל הפנים-ארצי, למדינות ידידות וכן למדינות אויב, ונראה כי הניסיון הרב שלה יסייע לה רבות בתפקיד החדש.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר